Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Zalaiak építik a városközpontot

A Zalai Általános Építési Vállalkozó Zrt. nyerte a kapuvári városközpont több mint 600 millió forintos felújítását.
Kapuvár pályázaton 526 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a városközpont megújítására. A beruházás költsége meghaladja a 664 millió forintot, melyhez az önrészt Kapuvár biztosítja saját forrásaiból.
Az egységesebb városközpont kialakítása során közintézményeket és közterületeket újítanak fel, valamint kerékpárutak és parkolók épülnek. Renoválják a városháza külső homlokzatát, figyelemmel az energetikahatékonyságra és az akadálymentesítésre.

Új külsőt kap a Hősök parkja, a várkert és a várárok, utóbbiban egy rendezvényhelyszínt alakítanak ki. Korszerűsítik a Rábaközi Művelődési Központot, s a Szent Anna-templom is részlegesen új külsőt kap. Egységes arculata lesz a piactérnek és várhatóan kinyit és bővül az ottani étterem. Egyébként e programban épült fel a már átadott temetői irodaház is.

Kapuvár pályázatot hirdetett úgynevezett miniprojektek támogatására is helyi civil szervezetek részére. A felhívásra érkezett 22 pályázat mindegyikét támogatták, összesen 15,1 millió forint értékben. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárást a Zalai Általános Építési Vállalkozó Zrt. nyerte meg. A munka várható befejezési határideje december 30.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vandálok rúgták szét a veszkényi buszmegálló faépületét

A 85-ös főút mellett álló, önkormányzati tulajdonú épület egyik oldalfalát teljesen szétrugta az… Tovább olvasom