Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Zakatol a vonat Csorna és Pápa között

Hamarosan újra járnak vonatok Csorna és Pápa között, sőt, Győr és Veszprém között is. A Cuha-völgyi Bakonyvasút július 3-án idulhat.

A Népszabadság információi szerint Komárom-Székesfehérvár, Karcag–Tiszafüred, Pápa–Csorna, Lajosmizse–Kecskemét és Zirc–Veszprém – ezeken a vonalakon indíthatja újra személyszállító vonatait leghamarabb június utolsó napjaiban a MÁV-Start Zrt. A tetszhalott állapotból visszatérő viszonylatokról a szakminisztériumban éppen úgy nem beszélnek, mint ahogy a MÁV-nál is jobbnak látják hallgatni.

A Zirc–Veszprém vonalon pedig a tervezett intézkedések annyit jelentenek, hogy a személyvonatok nem csupán hétvégén, hanem a hét minden napján végigmennek Győrtől Veszprémig.

Bödecs Barnabás, a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség elnöke például július 3-ra "várja a vonatot".

A Népszabadság teljes cikke >>

Korábban - Újra járnak vonatok Csorna és Pápa között?

A Kötött pálya blog információi szerint hamarosan újra járnak vonatok Csorna és Pápa között, sőt, Győr és Veszprém között is.

A Kötött pálya úgy értesült nem hivatalos, de megerősített forrásokból, hogy napokon, heteken belül öt olyan vasútvonalon indulnak meg ismét a személyszállító vonatok, ahol a Bajnai- illetve a Gyurcsány-kormány intézkedése nyomán álltak le.

A Fidesz tehát megkezdte egyik választási ígéretének teljesítését, sőt, ahogy a párt szakpolitikusa, jelenleg az illetékes tárca államtitkára, Fónagy János korábban jelezte, nemcsak a 2009. decemberben bezárt, hanem a 2007 márciusában felhagyott szárnyvonalak ügyét is előveszik - olvasható a blogon. - A Kóka János minisztersége idejétől szünetelő személyforgalmú mellékvonalak közül most egyen, a Pápa és Csorna közöttin indul meg a forgalom.

A Kötött pálya úgy tudja, a vonatok június-július fordulója körül indulnak újra.

Olvasóink írták

67 hozzászólás
 • 67. westminster 2010. június 21. 21:25
  „dpista 2010.06.21. 15:37

  Jerry 2010.06.21. 14:28 alatt írta, akkoriban is örültek, ha egy kocsi megtelt. Azt is írja kik utaztak rajta. Tehát kókáék nem tudták rontani a statisztikát, mert már nem volt akkor sem gazdaságos. És azért nem mert az állomás nagyon kiesik a falu centrumától.
  Ha ezt újra megnyitják, a te meg az én meg a többi adófizető terhére, akkor is veszteséges marad.
  Súgok neked mást: a 10-es vonalon is csak a diákok által telik meg a vonat, vasárnap Bp. felé, onnan meg pénteken hazafelé.
  Pedig az nem mellékvonal, mint a 14-es.
  Neked is felajánlom: üzemeltesd te ezt a csornai vonalat. A MÁV is örülne, hogy egy ilyen veszteséges vonalra nem kell költenie. A fónagy elvtárs meg hazudik, hogy ugyanannyiba kerül a fenntartás, mint az üzemeltetés. Ami 1000%-ban veszteséges.”
 • 66. dpista 2010. június 21. 15:37
  „virágözön! Én számoltam 49 főt is. Nem a bezárás napján persze hozzáteszem. De rossz menetrendtől mit is akartunk várni? Ha jobb menetrend lesz akkor felülsz a Bz-re rendszeresen? Vagy ismét csak az autóból puffogsz hogy megint jön ez a rozsdás bádogdoboz?”
 • 65. dpista 2010. június 21. 15:30
  „Jerry. Ez bagoly mondja verébnek. Látszik te sem utaztál a vonalon az utóbbi évtizedben. :-) 2007-ben bezáráskor 47 perc volt a menetidő.”
 • 64. Jerry 2010. június 21. 14:28
  „a Pápa és Csorna közöttin indul meg a forgalom. Hát nem tudom,én nagyon sokat utaztam ezen a vonalon diákként Pápára még a 70 évek közepén.Romantikus út volt,mert egy füstös kis gőzmozdony húzta a szerelvényt, ami többnyire két kocsiból állt.A jegykezelő üt kis kanáéban hozta a szenet a kocsi közepén lévő kályhába,A felszállásnál mindig megkérte az utasokat hogy egy kocsiba szálljanak, mert akkor csak egyet kell fűtenie.Nagy szám volt, ha ha így megtelt egy kocsi. Aztán a 80-as évek elején Pápán voltam katona,akkor meg azért utaztam sokat rajta.Akkoriban nagy fejlesztés során már piros motorvonat járt, és volt, hogy a mozdony mögé még akasztottak egy kocsit.Akkoriban már nem hordta szenet a jegykezelő, csak minden sorompónál leszállt, leengedte azt,és a vonat után felhúzta,majd vissza szált a vonatra. Emlékszem,már akkor szó volt arról, hogy a gazdaságtalan vonalat meg kell szüntetni,mivel a vonaton diákon és katonán kivűl más nem utazott.Azért nem került rá sor,mert Csorna és Pápa közt nem volt más közlekedési lehetőség,nem járt busz,és Pápáról csak Győrön át tudtunk Csornára eljutni.Egyébként a sok megálló miatt a kb 40 km-es távolság a vonatnak 1,5 órájába telt.és 2,5 óránként indult.Ma ugyanezt a távot a busz alig 1 óra alatt teszi meg, olcsóbb jeggyel,és több utassal,mivel a falu közepéről indul,és nem kell kigyalogolni km-eket az állomásra mint pl Csornán, Szanyban,Egyeden, stb.Hát nem tudom, a fidesz szakpolitikusa menyit utazott a vonalon, egyáltalán tudja e hogy hol van ez a vasút, de kb annyit értett hozzá, mint az a szakpolitikus, aki aláírta enesei elkerülő építését a csornai helyett.”
 • 63. virágözön 2010. június 21. 13:26
  „Én naponta láttam a sorompónál e szakaszon közlekedő vonatot,. Mondom naonta. Max 3 emberrel átlagban. Még ha a nyugdíjas is teljes jegyet venne, kérdem én valóban ez egy fontos legsürgetőbb megoldás az ország helyzetében??? Az meg ahogy a hozzászólók egymást megalázzák, trágár szavakakat használnak, hát szégyen. Szégyeljék magukat. Fent az van, hozzászólok a cikkhez. Ehhez tartsuk magunkat. S tartsuk tiszteletben egymás véleményét.”
 • 62. Reális 2010. június 21. 11:02
  „Mi az, hogy náci?Mi az,hogy fasiszta?Mondja már meg valaki!”
 • 61. mazsi 2010. június 21. 07:44
  „mi az hogy komcsi ?mondja meg már valaki ,de azt hogy mit jelent nem csak szájtépést akarok hallani!!!!”
 • 60. kistázi 2010. június 21. 06:53
  „57.: mi vagy te? gyám? hogy más nevébe beszélsz?
  senkinek nem teszek se keresztbe se karba, csak az általam helyesnek vélt helyre rakom a keresztet,vagy x-et.
  ezt viszont hagyd meg nekem.............ha tetszik ha nem.
  amugy meg: a vonat nem vár.....................”
 • 59. Goldmund 2010. június 21. 00:27
  „A vasútvonalak helyett a Parlamentet kellett volna bezáratni. Nem termel semmit, csak viszi a pénzt...”
 • 58. dpista 2010. június 20. 22:16
  „Látom a vonalon sok utast üdvözölhetünk majd közületek. :-)”
 • 57. westminster 2010. június 20. 20:54
  „kistázi

  Esetleg te sodródsz, mert nem tudsz felnőni a feladathoz.
  Aztán 4 évenként sűrű anyázás kísérete mellett másik tolvajbandát emelsz az egekbe, ezzel képes vagy keresztbe tenni a szomszédaidnak, munkatársaidnak, stb. de te boldognak érzed magad. Mások tönkretételével.
  Én már 90 telén rájöttem arra, amire te még most sem. És azóta nem érdekel, kik garázdálkodnak 4 éves felhatalmazással. Nekem egyik sem ártott, igaz nem is segített. Ha nem az állambácsitól várod a segítséget, hanem addig nyújtózkodsz,amíg a takaród ér. És nem ér semmi meglepetés.
  Ezért tudok jól mulatni rajtad is (mint jobbos,) meg a balos siránkozókon is.”
 • 56. atika61 2010. június 20. 18:50
  „Majd ha a 65 év felettiek nem ingyen utaznak, akkor az abból adódó bevételek bőven fedezni fogják a mellékvonalak esetleges veszteségeit.”
 • 55. kistázi 2010. június 20. 18:31
  „52.
  de én legalább 4 évente elküldöm /habár sokszor nem sikerült/ azt a bandát!!!!!
  és az aki nem tesz semmit csak sodródik az árral,hogy nekem igy is úgy is jó?
  azok maradnak otthon évtizedek óta!”
 • 54. Cloeon_dipterum 2010. június 20. 18:06
  „A nemzetellenes baloldali brancsot kellene rács mögé bezárni, mert ők valóban csak veszteségesek az országnak.”
 • 53. Patriot 2010. június 20. 16:52
  „moderálva”
 • 52. westminster 2010. június 20. 16:05
  „kistázi

  Az, amit te jognak nevezel, számodra sem, meg másoknak sem jelent semmi hasznot, segítséget. Annál inkább szé gyentelen politikusainknak, kik érdemi munka nélkül tollasodnak. Ők már harác soltak össze annyit, hogy dédunokájuknak sem kell munkával zsebpénzt keresni. És te?

  mitzekatze írásaival teljesen egyetértek, nem vagy fontos a parlamentben élősködőknek, csak 4 évente 1-szer, míg az X-ed a helyére nem kerül. Ezért nem lepődtem meg azon, hogy a választásra jogosultak közel fele otthon maradt.”
 • 51. mitzekatze 2010. június 20. 14:38
  „Patriot: inkább leszek totál idióta (szerinted), mint fanatikus. Te már-már vallást csináltál a politikából. Réges-régen, az állítólagos civilizált népek abban hittek: mormolnak naponta ezer imát ilyen-olyan istenekhez, és akkor lesz belőlük valami. Aztán, ha mégsem úgy lett,az istenek voltak a hibásak. Ma ugyanez van, csak politikai szereplőkkel. Mindenki szidja az épp aktuális kormányt, ettől totál kielégül, mert van egy bűnbak arra, hogy ő maga megint egy nagy rakás sz..! Én ehhez nem asszisztálok (nem szavazok), élem a magam életét, teszem a dolgom, és nem függök attól, hogy épp melyik párt van az ország élén. Mind lop-csal-hazudik. Persze vannak, akik rózsaszín szemüvegen át látják a világot. Javaslom, vedd le. :D Én döntöttem: jót röhögk rajtad ismét. :D

  Kistázi:
  Van egyéb más jogom, amivel élhetek. Aminek értelme is van.”
 • 50. IV.Béla 2010. június 20. 11:45
  „Így van, a verbális gyilkolászásnál nincs szebb. Keményebbek vagytok, mint az élet.

  A helyzet az, hogy a jelenlegi helyzetünkben a legkisebb szükség van arra, hogy visszaállítsuk a teljesen kihasználatlan vonalakat. Másszunk ki végre ebből a durva wálságból, aztán utána lehet ilyennel foglalkozni. Fentről bedobták ezt a csontot, hogy egymásnak essen mindenki, addig sem a munka érdemi részével kell foglalkozni. Gyerünk!”
 • 49. Patriot 2010. június 20. 10:52
  „mitzekatze , ez csak akkor elfogadható ha még nem vagy annyi idős hogy szavazhass, illetve ha totál idióta vagy és képtelen arra, hogy bármilyen döntést is hozzál.”
 • 48. kistázi 2010. június 20. 10:27
  „valamilyencicus: én arra nem lennék büszke,hogy nem éltem jogommal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  igy véleményed :-(”
67 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tolvajok takarítják be a termést Csornán

Terménytolvajok dézsmálják meg rendszeresen a csornai kiskerteket. Tovább olvasom