Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

Zajmérőt vesz az önkormányzat

Kapuvár - A helyi csendrendelet megalkotásához a vendéglátók segítségét is kérte a kapuvári önkormányzat. Egy fórumon tárgyaltak a vállalkozók elképzeléseiről, ahol elhangzott, a zajterhelés mérésére műszer beszerzését tervezi a városháza.

A kapuvári önkormányzat, a rendőrség, a polgármesteri hivatal és a vendéglátók képviselői fórumon vitatták meg a minap a helyi csendrendelet előkészítését. Mint lapunkban már írtuk (Kisalföld, július 5.), a képviselő-testület határozata értelmében a városháza helyi csendrendelet előkészítésén munkálkodik, ám a testület legutóbbi, rendkívüli ülésén az első tervezetet nem fogadták el a városatyák. Ezután a polgármesteri hivatal illetékesei az újabb tervezet kialakítása előtt meghallgatták a vendéglátókat és információink szerint a továbbiakban a lakosság képviselőivel is hasonló fórumot terveznek.

A vendéglátókkal történt megbeszélésen elhangzott: a zajterhelés mérésére műszer beszerzését fontolgatja a városháza, mellyel akár a lakásokból is lemérhető a köztéri zaj szintje. A megjelent vállalkozók ígéretet tettek arra, hogy akár a rendőrség, akár az önkormányzat használja a műszert, annak adatait vita nélkül elfogadják.
A vendéglátók szerint azonban napjainkban nem a bárok, kocsmák belső zajától nem tudnak pihenni a kapuváriak, több probléma van a közterületi, külső zajjal. Ennek felszámolására a rendőrség a lakosok segítségét is kérte.

A Kapuvári Rendőrkapitányság képviselője azonban hangsúlyozta: hiába a rendőri jelenlét, a garázdaság miatt a tavalyi két esettel szemben idén csak ez idáig öt esetet regisztráltak a járőrök.

– Nagyobb szülői felelősségvállalásra van szükség – hangoztatták a vállalkozók. A vállalkozók és az önkormányzat képviselői tárgyaltak a zeneszolgáltatás és a nyitva tartás mikéntjéről is, a hajnali időpont kérdésében vélhetően kompromisszumos megállapodás eredménye jelenik majd meg az elkészült rendeletben.

Turbók Attila

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset Bősárkány mellett

Halálos baleset történt hétfőn kora este a 86-os főúton, Bősárkány közelében. Az áldozat egy csornai… Tovább olvasom