Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Wellnessrészleget nyitnak a kerékpároscentrumban

Pályázati pénzből wellnessrészleggel bővítik a kapuvári Hany Istók Kerékpáros Centrumot. A város tulajdonában álló épület szobaszámának bővítésére szintén pályázati forrásokat várnak.

Húszmillió forintos beruházással wellnessrészleggel bővül a kapuvári Hany Istók Kerékpáros Centrum. A város cége által üzemeltetett épület szobaszámának bővítésére kész tervekkel rendelkezik a város, ám ez utóbbi beruházásra egyelőre keresik a forrást.

– Még tavalyelőtt, 2012 elején vette át működtetésre a kerékpárcentrum épületeit a városi cég, a Kapukom kft. – kezdte tájékoztatóját Németh D. László, az önkormányzati tulajdonú kft. ügyvezetője. Hangoztatta, első körben a működtetést bérletbe szerették volna adni, ám később a cégnél úgy döntöttek, saját üzemeltetést is vállalnak, az épület funkcióinak továbbgondolásával, az étterem újraindításával.

Az épület szobaszámának bővítésére kész tervek vannak.
Az épület szobaszámának bővítésére kész tervek vannak.

– Elsőként egy két-három millió forintos felújítást végeztünk az épületen belül. Jobbára a konyhán és a szobákban – mondta az ügyvezető. A rendbe tett komplexum aztán 2013 júniusában nyitotta meg kapuit a turisták és a helybéliek előtt. Németh D. László azonban hozzátette, a kapuváriak még nem fedezték fel maguknak a Hany Istók-centrum biztosította előnyöket.

– Az elmúlt hónapok tapasztalatait összegezve elmondható, hogy a komplexum kezdi beváltani a hozzá fűzött reményeket. Természetesen nem elfelejtve, hogy a dolgunkat könnyíti a szomszédos termálfürdő is – fogalmazott a kft. ügyvezetője. Kiemelte, a tavalyi év április-májusától kiemelkedő létszámban érkeztek cseh és szlovák vendégek a centrum szobáiba. Nagy részük – az épület eredeti funkciójához igazodva – kerékpárral.

– Azt el kell viszont mondani, hogy az ide érkező – már említésre méltóan nagyszámú – turistáknak sajnos nem tudtunk a tavalyi évben olyan programsorozatot biztosítani, ami ösztönözte volna a csoportok hosszabb távú maradását. Idén már orvosoljuk ezt a hiányosságot – mondta Németh D. László.

Hany Istók-centrum: Két-három millió forintból fejlesztették a konyhát és az éttermet.
Hany Istók-centrum: Két-három millió forintból fejlesztették a konyhát és az éttermet.

A Hany Istók Kerékpáros Centrum napjainkban hét szobával, 18 ággyal fogadja a vendégeket, ám az ügyvezető kiemelte a kapuvári szállásadók példaértékű összefogását is. Mind a szomszédos Flóra Park, mind a Szent Kristóf Panzió együttműködik a kerékpároscentrum vezetőivel: átirányítják egymás vendégeit. – A szobaszámokat kellene sürgősen bővíteni – tette hozzá az ügyvezető. Ennek megoldására úgynevezett moduláris rendszerű bővítésre kész tervekkel rendelkezik a tulajdonos város. A forrásokat pályázatból szeretnék előteremteni.

A centrum fejlesztésére azonban már nyert pályázati pénzt a Kapukom kft. A 20 millió forintból wellnessrészleget alakítanak ki a komplexumban. Így finn szauna, teljes légkondicionálás és pezsgőfürdő épülhet ki a centrumban. A munkákat a napokban kezdik, a tervek szerint nyáron már fogadhatják a wellness szerelmeseit.

– Jelenleg zárva van a kerékpároscentrum. Kezdődnek a felújítási, beruházási munkák, a nagyközönségnek március elejével nyitjuk a kapukat – mondta Németh D. László.

Az idei év újdonsága lesz még a nyártól nyitó cseh sörkert, melybe immár a hagyományos cseh vendégek mellett a kapuváriakat is várják.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinyílt az aranyeső is - Tavasz a télben Kapuváron - fotók

Kapuváron is virágba borultak a fák, kinyílt a hóvirág és az aranyeső. Tovább olvasom