Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Walter-birtok a 85-ös nyomvonalán

Csorna - „A volt soproni polgármester fiának földjét is érinti a csornai elkerülőút tervezett nyomvonala"-jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Áder János. Az országgyűlési képviselő földhivatali tulajdoni lapokkal bizonyította állítását.
Két olyan földrészlet van Walter Dezső volt soproni polgármester fiának tulajdonában, melyeket érint a tervezett csornai elkerülő nyomvonala. A megyei közútfejlesztések miniszterelnöki biztosának gyermeke 2005-ben vásárolta az összesen 3,5 hektáros birtokot, a döri bekötőút mentén. Áder János országgyűlési képviselő Csornán tartott sajtótájékoztatóján utalt rá: ekkor már a város rendezési tervéből kiderült, merre halad majd az elkerülő.

A sajtótájékoztató anyaga letölthető ezen a linken. 

A politikus elmondta: a korábbi és a mostani, már véglegesnek tűnő nyomvonal is keresztül megy a Walter Dezső György nevén szereplő szántón. A terveken az szerepel, hogy az M85-ös vasúti hídjának pillérei épülnek a Walter-fiú birtokán.

Fotó: Cs. K. A.
Fotó: Cs. K. A.

– Az ingatlanvásárlás a rendezési terv elfogadása után egy évvel történt-fogalmazott Áder János. – Ezután másfél esztendővel a nyomvonal első, majd később az újabb változata is elkészült. Egészen véletlenül mindkét változat érinti ifj. Walter Dezső földjét. Magyarázattal ezek után nem nekünk kell szolgálni, hanem azoknak, akik felelősek a beruházások késleltetéséért.

A képviselő hozzátette: az Európai Unió 1800 milliárd forintos keretéből, melyet a magyar közlekedésfejlesztésekre lehetne fordítani, a kormány két év alatt egy fejlesztésre sem hívott le forrást.

– 15 százalékos állami szerepvállalásra lenne szükség, a többit uniós forrásból fedezhetnénk. Ehhez képest annak ellenére, hogy 2007-től már érvényben van a projekt és 2013-ig tart, egyetlen fejlesztés sem indult be. Van néhány, ami előkészítés alatt áll. Ám, még ha azok meg valósulnak is a következő években, hozzávetőleg 1100 milliárd forintot elfogadott cél hiányában hazánk így sem tud elkölteni. Miért nem költjük el ezt a pénzt arra, amire az uniótól megkapjuk? Csak nem ott kell keresni a megoldást, hogy a megyei útfejlesztésekkel megbízott embereknek nem az a fontos, hogy megépüljenek a beruházások, hanem valami más szempont vezérli őket-kérdezte.

A Kisalföld azon kérdésére, hogy a Walter család mennyi haszonra tehet szert a csornai ingatlan majdani kisajátításakor, Áder János azt válaszolta: „Nem tudom és nem is érdekes. Ha ott a legjobb helye az útnak, építsék meg ott, csak kezdjék el".

– Engem már az sem érdekel, ha az elkerülő Walter Dezső fiának földjein megy keresztül vagy másén. Fizessék ki neki, amiben a kártalanításkor megalkudnak, csak épüljön meg végre az elkerülő. Azt viszont nem szeretem, ha olyanok vádaskodnak alaptalanul, akiknek magyarázkodniuk kell-jegyezte meg Áder János.

Walter Dezső a Kisalföld érdeklődésére úgy reagált Áder János bejelentésével kapcsolatban, hogy soha nem foglalkozott fia ingatlanügyeivel. Azt pedig határozottan cáfolta, hogy az ő politikai szerepvállalásához köze lenne a földek 2005-ös megvásárlásának.

– Fogalmam sincs, hogy a fiam nevén szereplő ingatlanokat érinti-e a csornai elkerülő-mondta Sopron volt polgármestere. – Lehet persze embereket hírbe hozni és összekeverni dolgokat, de ehhez semmi közöm nem volt.

Olvasóink írták

67 hozzászólás
 • 67. kisfiu 2009. január 30. 13:57
  „Te , és a hozzád hasonló,csak a pofátokat jártassátok!Jó ötletet még a VIKI, és társai nem adtak!Nem is kel-
  lene jobb-bal oldal,úgy is kivonultok.Ezért magyaráztok mindent félre!!!66-os.”
 • 66. ciganykoz 2008. november 29. 20:28
  „Kedves elvtarsak: hazudjatok annyit, hogy ne csak a nep hidje el azt amit mondtok hanem sajat magatok is. Igy epitsuk az igazi demokraciat. Aki ezt nem hiszi, kerdezze meg a Feri gyereket.”
 • 65. pancser 2008. november 24. 22:12
  „Azt hiszem, Neked vannak szövegértési gondjaid. Te mocskolódással kezdted, én nem. Aki nekem valamit felróhat az nem Te vagy, hiába képzeled istennek magad. Aki fütykössel hadonászva jön, annak somfa bot a válasz. Vissza a lényegre. A csornai MSZP-és vezetés hosszú évek eredményeképpen, közlekedésileg lezüllesztette, hagyta lezülleni a várost, most mégis a kettő éve hatalmon lévő vezetést szidalmazod, meg Ádert, aki már 6 éve nem sokat tehet. A szocialista haveri kör egyik tagjának retyerutyája, érdekes módon ott szerez birtokot 40 egynéhány km távolságból, ahol zsíros kárpótlás várható. Nem is értem maszopvédő erőlködésedet, megfizetnek, vagy befüveztél?”
 • 64. 13.István 2008. november 24. 18:45
  „Urak ! Mindent meghehet nézni a telekkönyben ,de pénzért a tarifát nem tudom.
  Az elkerülőre márpedig nagy szükség van szinte élhetetlen a város.
  Ami ottvan az már katasztrófa.”
 • 63. TancsKaszabell 2008. november 24. 09:03
  „Barátom Pancser !
  Örömet okoztál nekem,mert úgy tűnik a válaszodból,-bár még mindig ismétled önmagad-,elgondolkodtál a minket körülvevő világról.Folytasd !
  Már csak,némi szövegértési problémát róhatok fel Neked.”
 • 62. pancser 2008. november 23. 20:13
  „TancsKaszebellnek! Igen nagy Isten lehetsz ott fenn az Olümposzon, ha ilyen sok mindent megengedsz magadnak, többek között az, hogy szerény személyemet is kiutálnád. Hát akkor nézzük az első kommentjeinket: Nagy Sumáknak nevezed Áder Jánost, aztán Fideszes retyerutyákról beszélsz. A másik komment, nem tesz jelzőket egyik oldalra sem. Ha így beszélsz ahogy beszélsz, vagyis provokálással kezded, egy valóban "nagymenő" család védelmében, akkor ne csodálkozz a reagálásokon A védekezésük , nem hihető! Ha egy diák tudja a tételt a többiekkel szemben ezért ktűnőre érettségizik az erkölcstelen, az összes többi jogosan fejezi ki nemtetszését. Az MSZP vezérei és a hozzájuk közelálló személyek vagyonszerzése messze hatékonyabb volt mint a Fideszeseké. valamilyen oknál fogva, bár sejthető miért. A nagyképűségedre, meg a kinyilatkoztatásaidra reagálva a véleményem az, hogy mivel másokat gyalázol nem vagy alkalmas a vitára.”
 • 61. Lárika 2008. november 23. 15:02
  „Vajon hol bukkanunk még Walter-birtokokra az országban? Kíváncsian várom.”
 • 60. sziszifusz 2008. november 23. 13:42
  „Mostantól megint - csömör:az újságtól,a városi önkormányzattól/az előzőtől és a mostanitól/ és a "Walteroktól"!
  Megy ez csak akarni kell- minden egyes megvilágosító a Kisalföldben újabb homályt kelt !
  Néhány napja nem tudta a telektulajdonost/Áder úr,- a Kisalföldnek meg meghaladja a képességeit egy oknyomozó írás/, a Walter meg vagy a fiát vagy a nyomvonalat nem tudja mint társkormánybiztos?Az újságírónak meg - meg bárkinek aki kíváncsi rá - és a Walter meg,ha valóban a nyilvános rendezési terv után vette egy évvel- pillanatok alatt kinyomozható lett volna aztán meg - a kapitalizmus - a magántulajdon óta így működik / a Marx - a tulajdon= lopás/a világon mindenütt!
  Mivel minkét fél bevetette szellemi kapacitását- nem,nem üzleti vagy politikai játszma miatt késik a csornai elkerülő!! - most már meggyőződésem: igen amiatt késik!
  Unalmas,lapos és tudatosan írt teleregény!”
 • 59. TancsKaszabell 2008. november 23. 11:07
  „Takács Tamás-nak veretes jelzőket tartalmazó írásaiért,+ Pancser-nak aki egy ennyire jól felismerhető, egynemű világban él,nem is tudom ,hogy irigyeljem,vagy gratuláljak Neki.?!

  Eddigi életem során, megtanultam,csak az értelmes vitára figyeljünk és lehetőleg csak olyanban vegyünk részt.
  Néhány alapelvet azért előre rögzítsünk:
  - kíváncsiak vagyunk mások véleményére,ezt mi is elvárjuk,
  - tisztelem az eltérő véleményeket is,ezt mi is elvárjuk,
  - nem ellenség a tényeket egyáltalán,vagy csak kevéssé ismerő, hanem vitapartner,
  - a másokat gyalázó nem alkalmas a vitára, és nem is ez a célja,
  - a Rábaközben csak fokozott óvatossággal nyilvánítsunk véleményt,veszélyes népség lakja,
  ......talán ennyi elegendő is.

  Döbbenetes amit megenged magának egy-egy beíró.Félreértés ne essék,elfogadom,hogy egy politikust,vagy közéleti akárkit lehet szeretni vagy nem szeretni, de emberi mivoltában ,-mindenféle sértő jelzőt ráaggatva,-sértegetni nem illik,finoman fogalmaztam.
  Ezek a beírók,-mert többen vannak!,- azt sem tudják ki a másik beíró,persze folyik a találgatás ,ki is "lapúl" a nick név mögött, és mégis megengedik maguknak az emberi méltóságot sértő,nyomdafestéket nem tűrő megállapitásokat.
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Ezek az emberek gusztustalanok , nem kulturemberek,nem közénk valók!
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Na és melyik oldalon deffiniálják, -és ezzel helyezik el -, magukat a jelzőikkel?Hát nem a "balliberális,cocilista,kommenista stb"oldalon,ha van egyáltalán ilyen tarka oldal.

  A moderátorok tevékenysége az elmúlt időszakban javult.A kezdeményezett újraregisztrálás némileg kiszürte a nem ide való embereket.Sajnálatosnak tartom,de újra és újra megjelennek,szörfözve ide oda köpködve, választ sem várva.
  A válaszom ,mert azért mégis, nem szabad szó nélkül tűrni a sértegetést : "A stílusod sem tölt el csodálkozással,ismerős volt már,csak ezt, velem szemben most követted el.(1.)
  Elnéző személyiség vagyok,csak így tovább,háromnál már nem veszek tudomást az elkövetőről!"
  Javaslom a moderátoroknak ,a "tíltott szavas" listájukra vegyék fel az ilyen "vitapartner(k)" által használt jelzős szerkezeteket is!
  Tehát : Takács Tamás(1.) Pancser(1.)”
 • 58. jockey 2008. november 23. 11:03
  „57.

  Minden bizonnyal azért, amiért az összes többi. Például sokáig még a kómában lévő Toller is.

  Egyébként nem történt itt semmi különös. Jóerkölcsű Walter, miután közlekedésfejlesztési kormánymegbízottként megtudta, hogy merre vezet majd a tervek szerint az elkerülő, szólt a fiának és megvették a földet. Ezt lehet úgy is értékelni, hogy micsoda ügyes, leleményes ember, meg úgy is, hogy mekkora tróger. Egyet nem szabadna, pártállástól függően értékelni! Attól tartok, hogy az itt jóerkölcsű Waltert védők már rekedtre kiabálták volna a torkukat, ha ez az eset nem MSZP közeli személlyel történik. És ez itt a fő probléma! Sokan még mindig ott tartanak, nem azt nézik, hogy mit csináltak, hanem azt, hogy ki csinálta. Így valóban nehéz reális képet alkotni. Egyébiránt engem személy szerint nem zavar, hogy a politikusként tudomására jutott információ felhasználásával a családi kasszát bővítette, belefér a róla kialakított, jóerkölcsű képbe.”
 • 57. Csabazs 2008. november 23. 10:25
  „Ádler=Áder

  Ha már annyira az igazság bajnoka,akkor miért vesz fel szállásköltség térítést, ha már Budapesten van lakása?!”
 • 56. Csabazs 2008. november 23. 10:06
  „És a többi föld kinek a tulajdonában van? arról kiért nem beszélünk???

  Így úgy jön át az egész mintha a tervezett nyomvonalon az összes föld/szántó W.D.GY tulajdona lenne!
  Bravó!
  Gratulálok,Ádler csinált egy "mélygarázsügyet" Csornán!”
 • 55. creat 2008. november 23. 09:30
  „A stílus maga az ember. ( Buffon)”
 • 54. TakácsTamás 2008. november 23. 08:39
  „51-esnek! Ki beszél itt 2003-ról kisfiam? 2005-ben vette meg a Walter-fiú a földeket, azután, hogy 2004-ben a csornai önkormányzat elfogadta a keleti nyomvonalat. Mit nem értesz ezen hígagyúkám? Egyébként meg ne felejtsük el, hogy a földügyletei miatt a győri ítélőtábla már elmarasztalta egyszer Walter Dezső elvtársat, hogy a választások előtt két nappal áron alul átjátszott egy soproni ingatlant a drága kicsi fiának. Úgyhogy Dezső bácsi nem piciben játszik, ahogy a fiacskája sem, s erről már papírjuk is van. Bírósági!

  52-esnek! Az nem baj barátom, hogy szemellenzős kommunista vagy, max neked kellemetlen. Dehogy mérhetetlen baromságokat írogatsz, szóval befejezhetnéd. A főutak zsúfoltságáért, hogy azok felújítását évek óta felszíni lemarással oldják meg, s hogy az elkerülő út nem épül 2002 óta, amikor is Medgyessy "Útelágazás" Péter elvtárs megígérte, arról legkevésbé sem a Fidesz, meg Áder, meg Turi tehet. Úgy feltűntetni tehát, hogy ők vádaskodnának, enyhén szólva is szemétség. Azért a Rábaközben vigyáznék a helyedben ezzel a mentalitással, hátha előbb-utóbb valaki úgy megtép, hogy elmegy a kedved a rágalmazástól.”
 • 53. pancser 2008. november 22. 21:25
  „52! Folytassuk tovább a helyettesítést, a miniszterelnöki székbe Gy.F. helyett Orbán Viktort. A fideszes fiúk anyagi vonatkozásban kifutók az MSZP vezetői mellett. Én még a városunkban egyetlen fideszest sem láttem, hogy luxuskocsija lenne, de az MSZP-és ficsurnak telt egy jókora Audira. A másik Gy. F igazgatója, a harmadik, rátette a kezét egy üzemre, a negyedik aki igazgatónak nem volt jó, a saját tejtestvéri rugták ki az igazgatói székből, viszont kiválóan ellenőrzi az állami cégeket, és így tovább. Az MSZP karrieristák gyülekezete volt és maradt. Minden eszközzel a hatalom és a pénz. Az ország? Ugyan kérem, osztogatunk aztán fosztogatunk. Gallyra tették a jövőt, ezen munkálkodnak több mint 6 éve. Ennek gyümölcse most beért, de még nincs vége. A további osztogatás fosztogatás alapja a világgazdaság szerintük. Ennek soproni maffiozónak, persze ő is MSZP vezér az adófizetők fizetik ki a föld árárt, melyről bennfentes információkat szerzett. Gazemberek, erkölcstelen, gátlástalan pénzlenyúlók. A börtönre, ahol ezeket rabosítják szívesen adnék pénzt.”
 • 52. TancsKaszabell 2008. november 22. 19:32
  „Nem hagyott békén a "kisördög".
  Átírtam "pancser" frappáns véleményét.

  "Ha gazdag akarsz lenni legyél Fidesz-tag, ez jó alap. Mindent előre megtudhatsz, kihasználhatod, Viktor már jó pár éve kifejtette, a politikával kapcsolatos ügyeskedés az tisztességes és becsületes, de csak akkor ha az illető Fidesz tag."
  Különben is nem kell mindig nekünk kapni a legtöbbet!”
 • 51. Csabazs 2008. november 22. 18:01
  „2003-ban Walter Dezső még nem volt miniszteri megbizottja Gyurcsány ferencnek!”
 • 50. pancser 2008. november 22. 16:31
  „Ha gazdag akrsz lenni legyél MSZP-tag, ez jó alap. Mindent előre megtudhatsz, kihasználhatod, Feri már jó pár éve kifejtette, a politikával kapcsolatos ügyeskedés az tisztasséges és becsületes, de csak akkor ha az illető MSZP tag.”
 • 49. Feri1 2008. november 22. 12:16
  „"Walter Dezső fia egy évvel azután vásárolt 3,5 hektárnyi szántót a döri bekötőút mentén, hogy a csornai rendezési tervben már szerepelt a keleti nyomvonal. Ez még önmagában nem volna bűn, a volt soproni MSZP-s polgármester, Walter Dezső azonban jelenleg Gyurcsány Ferenc miniszterelnöki megbízottja a megyében, feladata pedig pont a közlekedésfejlesztés"
  Azt hiszem még egyszer ki kell hangsúlyoznom, hogy a probléma az utolsó mondat elolvasása után domborodik ki. Erre is igaz: nem törvénysértő, de erkölcstelen. Azt pedig, hogy mit jelent olvassátok el, ha nem értitek (eddig azt hittem igen)!”
 • 48. TancsKaszabell 2008. november 22. 09:09
  „Nem vagyok csornai,de gyakran áthaladok rajta.A forgalom szinte elviselhetetlen lehet az ott élők számára!
  Jó szívvel javaslom a csornai lakosoknak,de inkább a "nevükben" nyilatkozóknak hagyják abba ezt az egyoldalú gyalázkodást ,az nem vezet sehova.
  Az érdekérvényesítés komoly feladat,érvek,jó kapcsolatok a hivatalokkal,(NEM KELL SZERETNI ŐKET!) és a város lakóinak támogatása kell hozzá.
  Ha eredményesek lesznek.-ennek a valószínűsége láthatóan csökken -,akkor sem biztos ,hogy az "istenadta nép"újraválasztja a jelenlegi vezetőit.Fogadják el a többször felajánlott segítséget,lássuk mire mennek együtt a város érdekében?
  Az önkormányzat felelős tagjai ne hagyják magukat úszítani,elbolondítani egyes fideszes politikusok személyes céljainak megvalósítása érdekében.”
67 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörők a lakásban

Csorna - Egy Széchenyi utcai társasház egyik lakásában jártak ismeretlen betörők a minap. Tovább olvasom