Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Voltak viták, amiket meg lehetett volna beszélni

Időközi választás lesz márciusban Bezin, polgármestert választanak a helyiek. A faluban úgy gondolják, hogy a kialakult helyzet nem tesz jót senkinek. Többen azt javasolják: mondjon le a képviselő-testület is.

Polgármester nélkül maradt Bezi, miután Kovács György december 31-ével lemondott tisztségéről.  A helybeliek úgy vélik, a képviselő-testületen belüli ellentétek vezettek a kialakult helyzethez. Kovács György nem kívánta döntését indokolni a Kisalföldnek. Új választás márciusban lesz.

Az októberi önkormányzati választáson hárman kérték polgármesterjelöltként a helyiek bizalmát. Végül Bősze Kornél 115, Kovács György 128 szavazatot kapott, a harmadik induló, Burányi Renáta Éva 15 voksot szerzett. Szerkesztőségünk több SMS-t is kapott Beziről. Ezekben egyértelmű a kérés: mondjanak le a képviselők is, adjanak lehetőséget a bezieknek, hogy újra döntsenek a falu sorsáról.

A településen érezhetően feszült a helyzet. Próbáltunk több helybelit is megszólaltatni, de azok közül, akik elmondták véleményüket, többen is csak név nélkül tették. Egy negyven év körüli fiatalember például kifejtette: Kovács Györgyöt szerették, amikor először – 2002 és 2006 között – polgármester volt. Sajnálták, hogy nyolc éve visszalépett. „Októberben a csekély szavazatkülönbség közte és Bősze Kornél között azt jelezte, hogy utódját is elfogadták. Nem nagyon látunk bele az önkormányzat működésébe. A képviselők meg nyilván nem beszélnek, de úgy hallani, az üléseken voltak veszekedések" – fogalmazott beszélgetőtársunk.

Márciusban, időközi választáson dől el, ki veheti kezébe a bezi önkormányzat ügyeit.
Márciusban, időközi választáson dől el, ki veheti kezébe a bezi önkormányzat ügyeit.


– Nem mindegy, ki vezeti a falut és milyen testület áll mögötte – vállalta arcát és nevét is kérésünkre László Jánosné. Elmondása szerint nem igazán foglalkozik közügyekkel, de azért van véleménye. – Az sem tesz jót, hogy viták vannak az önkormányzatnál. Megértem azonban, hogy manapság a Bezihez hasonló kis falvak nehéz helyzetben vannak. Ez nyilván feszültséget szül. Hogy ki lesz vagy ki lenne jó polgármesternek, nem tudom. Biztosan lesznek jelentkezők a választáson.

Kránitz Gézáné is hasonló állásponton van, azt azért még hozzáteszi: neki sem Kovács Györggyel, sem Bősze Kornéllal nem volt problémája. Egy – bevallása szerint hatvanéves – férfi egyetért azzal, hogy tiszta lapot kellene teremteni az önkormányzatnál. „Mondjon le az egész képviselő-testület. Induljon újra a választáson Kovács György is, Bősze Kornél is, a képviselők közül meg akik akarnak. Így adhatnának még egy esélyt nekünk arra, hogy eldöntsük, ki vigye az ügyeket tovább."
Varga Kálmán alpolgármester úgy látja, a képviselő-testületnek nincs ilyen szándéka.

– Nagyon sajnálom, hogy Kovács György így döntött. Igaz, voltak viták a testületben, de ezeket meg tudtuk volna oldani. Úgy látszik, a polgármester úr nehezebben viselte el a nézeteltéréseket. Márciusban kiderül, ki lesz a polgármester, neveket azért már most is lehet hallani, de korai lenne jósolni – mondta a Kisalföldnek Varga Kálmán, aki most a polgármesteri teendőket is ellátja Bezin.

Olvasói SMS-ek
„Bezin nagy tévedés történt. Fel kellett volna oszlatni a testületet. Sajnos a polgármester nagyon rossz döntést hozott. Már megint semmibe vették a lakosság véleményét." A...Z-ig.
„Kovács György támogatói azt szeretnék, hogy a képviselők is mondjanak le. Bezinek lehessen új testülete." X. M.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Sok könnyező embert láttam Rómában˝

Kapuvári szervezője volt az amatőr főzőcsapat minapi vatikáni látogatásának. Tovább olvasom