Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Vízfogyasztás Kapuváron: több mint 3000 köbméter a nyári csúcs

Több mint háromezer köbméter víz is fogyott egy nap ezen a nyáron Kapuváron és környékén.
Kora tavasszal valamivel több mint kétezer köbméter volt az átlagfogyasztás.

Takarékosan bántak a kapuváriak idén nyáron is az ivóvízzel. Még a legnagyobb hőségben sem jelentett problémát a város és a környező települések ivóvízellátása.

– Büszkék vagyunk a jó minőségű ivóvizünkre – kezdte tájékoztatóját Molnár Rita, a Pannon-Víz zrt. kapuvári üzemmérnökségének vezetője. Mélyfúrású kútjaik vize minden szempontból kielégíti az ivóvízzel szemben támasztott követelményeket. Nincs szükség vízkezelésre, klórozásra, fertőtlenítésre. A víz a vezetékeken gond nélkül jut el Vitnyéd, Veszkény, Szárföld, Babót, Öntésmajor és Osli térségébe.

Egy átlagos napon 2200– 2400 köbméter körüli a térség vízfogyasztása. A nyári idő- szakban a napi vízfogyasztás megközelíti a 3000 köbmétert.
– Az ez évi csúcsot az árvíz utáni kánikulában, június 20-án állítottuk be, pontosan 3109 köbméter víz fogyott – mondta Molnár Rita. A nyár eleji rekordot előidézhette, hogy ekkor tölthették fel a fürdőmedencéket, a nyár folyamán már csak a pótláshoz kellett némi víz. A júliusi forróságban a zöldterületek jó részén ekkorra már feladták a locsolást, így a nyár második felében már nem született új fogyasztási rekord. Ebbe belejátszik a nyári szabadságolási szezon is, amikor jóval kevesebben vannak a városban.

– Bár anyagi kereteink szűkösek, de idén is folytatódnak a hálózatrekonstrukciók. Több mint egy kilométer hosszan cseréltünk vezetéket, szerelvényeket a Vörösmarty utcában és a Keleti soron – tájékoztatott az üzemmérnökség vezetője.

– Az idei nyár nagy feladata a kapuvári szennyvíztisztító telep korszerűsítése volt, a beruházás a végéhez közeledik, és rövidesen már az átadásról, a próbaüzem megkezdéséről számolhatunk be – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baba-mama klub Markotabödögén

Baba-mama klubba várják minden kedden a kisgyerekes anyukákat. Tovább olvasom