Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Vizes, lovas-, íjász-, napközis táborok várják a gyerekeket

Napközis tábor a strandon és a családsegítőknél, lovastábor, íjászkodás Soboron. A csornai és környékbeli gyerekek számára számos elfoglaltságot kínálnak a szervezők.

A csornai Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat e héten egyhetes napközis tábort rendezett helyi gyerekeknek. Tizennyolcan használták ki a lehetőséget és fizették be az ötezer forintos részvételi díjat. Ezért mindennap meleg ételt kapnak a táborozók, illetve különböző programokon vehetnek részt. Többször strandolnak például, jártak a tűzoltóságon, az egyik helyi pékségben, zárásként pedig kerti partin szórakozhattak.

Soboron a Rábaközi Erdei Iskola és Tábor várja a gyerekeket egész nyáron, különböző, tematikus táborokkal. A házigazdák tartottak rendőrtábort és néptánctábort. Jövő héten azokra számítanak, akik a lovakat, a lovakkal való foglalkozást szeretik. Július közepén ugyancsak a néptánc kap főszerepet, a honismerettel kiegészülve. Nagy hagyománya van Soboron az íjász- és betyártáboroknak, idén már a tizediket rendezik meg július végén. Ezt egyébként augusztus elején is megismétlik, ahogy lovastábor is lesz még a Rába menti faluban. A szervezők színes programokat is kínálnak a résztvevőknek. Ilyen a lovaglás, az íjászat, a betyárkodás, a lovas kocsikázás, kalandtúrák a Rába-völgyben, tábortűz, grillparti, szabadtéri mozi.

A csornai termálfürdőben először szervezték meg a nyári napközis tábort. A szülők egy hétre küldhették gyermekeiket a strandra, ahol napi kétszeri étkezést biztosítanak a táborozóknak és színes programokat. Szabó Attila, a fürdőt üzemeltető Aqua-sport 2005 kft. ügyvezetője elmondta: közel hetven kisgyerek részvételére számítanak az összesen három héten át tartó táborban. A foglalkozások jó része természetesen a vízhez kötődik. Az életkoruknak megfelelően foglalkoznak a gyerekekkel. Ezenkívül kézműves-foglalkozások, játékok szórakoztatják a kicsiket és akinek kedve van, még angolul is tanulhat, játékosan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száz állást is vihet a Provertha

A pályázati rendszer visszásságai miatt perli a magyar államot Szalay Antal, a Provertha… Tovább olvasom