Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Vizes irodaépületet adtak át

Új üzemviteli irodaépületet adtak át Csornán, amely csaknem harmincnyolcmillió forintba került.
Az új épület.
Harmincnyolcmillió forint értékű munkát végeztek a cég dolgozói a Pannon-Víz rt. csornai üzemmérnöksége üzemviteli irodájának építése során.

Csornán 1963 óta működik a vízmű. A területi bővülést követve az egykori kirendeltség üzemmérnökséggé fejlődött. Mára a Pannon-Víz rt. csornai üzemmérnöksége 44 településen szolgáltat. Az üzemmérnökségi központ kialakítása már 1970-től a tervek között szerepelt, ám valójában csak egy faházra futotta, amit 1976-ban állítottak fel. A csaknem harminc évig „szolgált", állagában megromlott ház cseréje indokolttá vált. Így csütörötkön új üzemviteli irodaépületet adtak át Csornán.

Déri István üzemmérnök vezető a Kisalföldnek elmondta: a kivitelezés előkészítését 1999-ben kezdték el, az építkezés helyszínén álló romos épület bontásának négy éven át tartó engedélyeztetésével. Ezt követte az önkormányzat segítségével végrehajtott telekkialakítás és a kiviteli tervek elkészítése. Az építési engedély birtokában – melynek kiadása is csaknem fél évig húzódott – 2003 őszén kezdték meg a bontási munkákat. A kivitelezés megkezdéséhez a korábbi ügyfélszolgálati iroda értékesítéséből befolyt 18 millió forint biztosította a fedezetet.

Az építkezés az elmúlt évhez kötődik, a munkát zömében a csornai üzemmérnökség dolgozói végezték, kapuvári kollégáik segítségével.
Sipőcz Ernő elnök-vezérigazgató kifejtette: nagy dolog a Pannon-Víz rt. életében, hogy az épület döntő többségben külső kivitelezők nélkül készült. A cég emberei által elvégzett munka értéke 38 millió forint.

Az elnök-vezérigazgató hangsúlyozta: a létesítmény az üzemvitelt és a lakosságot szolgálja. Sipőcz Ernő szólt arról is, hogy a társaság által hosszú évekig üzemeltetett csornai termálfürdőben a továbbiakban sem zárkóznak el a szakmai segítségnyújtástól. Ezután Déri István bemutatta a vendégeknek az épületet, amelyben ügyfélfogadó, irányítási, valamint szociális helyiségeket és garázsokat is kialakítottak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa-diploma Csorna első pályázatára

A Csornán működő Európai Kapcsolatok Egyesület pályázata nyomán Csorna Európa-diplomát kapott. A rábaközi település mellett Magyarországon Kőszeg részesült hasonló elismerésben.
Az Európa Tanács illetékes albizottsága április 27-i ülésén egyhangú szavazással úgy döntött, hogy Csorna városának Európa-diplomát adományoz. Tovább olvasom