Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 9°C Még több cikk.

Vízdíjemeléstől tartanak

A győri termál körül kialakult botrányról az érintettek közül hárman nyilatkoztak a Kisalföldnek.
Tompáné Balogh Mária
Dühösek a rábaközi polgármesterek, hogy a győri önkormányzat a Pannon-Víz rt.-vel akarja elvitetni a város élményfürdője körül kialakult balhét.

A cégben a legtöbb falu tulajdonrésszel rendelkezik. A községi elöljárók attól tartanak, hogy településeik a bíróság döntésétől függően hátrányt szenvednek. Felvetik: ha a vízszolgáltatónak ki kell fizetnie a 134 millió forintot, azt a cég a fogyasztókkal fizetteti meg. Az érintettek közül hárman mondták el véleményüket a Kisalföldnek.

Tompáné Balogh Mária beledi polgármester felháborítónak tartja például, hogy a győri önkormányzat két munkatársa a város által is tulajdonolt Pannon-Víz ellen tett terhelő vallomást.

Takács Lajos
– Győr tulajdonostársunk a Pannon-Víz rt.-ben. Igaz, a megyeszékhely 62 százaléka mellett mi kisebbségben vagyunk – kezdte Tompáné Balogh Mária. – Tisztában vagyunk vele, hogy ha a Pannon-Víz vesztesen jön ki a perből és fizetnie kell a 134 millió forintot, akkor drasztikus vízdíjemelésre számíthatunk. Mint tulajdonosok és mint a lakosság képviselői, ezt nem hagyhatjuk szó nélkül.

Az meg elképesztő, hogy egy magáncég által működtetett élményfürdőnek gyakorlatilag az önkormányzatok adjanak pénzt. Máshol is van rá példa, hogy a fürdőt vállalkozók üzemeltetik, a bérbeadót mégsem érdekli, hogy nyereséggel vagy veszteséggel teszi ezt. Vagy ha nyereséges lenne a Rába Quelle, visszafizetne valamit a Pannon-Víznek? Semmiféle egyeztetésen nem vettünk részt, csak az újságból ismerhetjük a részleteket, de Győrnek mint főtulajdonosnak a hozzáállása elfogadhatatlan számunkra.

Zöld Péter
A beledi polgármester véleményét osztja Takács Lajos, Dénesfa és Zöld Péter, Szilsárkány első embere is.
– Elég baj, hogy a sajtóból kell értesülnünk róla, hogy a tulajdonunkban lévő céget 134 millió forintra perlik – vetette fel Takács Lajos. – Igaz, volt egy megbeszélésünk Kapuváron a vízművel, de ott csak érintették ezt a problémát. A nagyobb baj az, hogy ha az összeg jogosságát megítéli a bíróság, gyakorlatilag csődbe megy a Pannon-Víz, hiszen tőkéje a cégnek nincs. Muszáj lesz velünk, fogyasztókkal megfizettetni a kárt. Úgy néz ki a helyzet, hogy a győri fürdő által ilyen-olyan módon eltékozolt pénzt mi fizetjük meg. Lehet, hogy egy kicsit túlzottan is megijedtünk a hír hallatán, de azt hiszem, ez jogos részünkről.

– Nem hiszem, hogy egy magánvállalkozás gondjait egy szolgáltató cégnek kellene megoldania. A Rába Quelle gondoskodjon a vállalkozásáról ahogy akar, ne a közpénzekből tisztázza a helyzetét. A befizetett vízdíj ugyanis az én szememben közpénz – tette hozzá kollégái véleményéhez Zöld Péter.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetvenmilliós hitel az útjavításokra

A csornai képviselő-testület legutóbbi ülésén napirend előtti szokásos beszámolójában Papp József polgármester többek között arról szólt, hogy az elmúlt időszakban idehaza és Németországban is tárgyalt egy befektetővel a termálfejlesztésről. A testület még döntött a képviselő-testület 70 millió forint rövid lejáratú hitel igénybevételéről a városi útfelújítások fedezetének biztosítására. Tovább olvasom