Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Vízből szedik a paradicsomot a kertben

Sopronnémetiben kiöntött a Keszeg-ér, a kertek aljáig ér a víz, néhol ebből szedik a paradicsomot. Az illetékesek megoldást ígértek a polgármesternek.
Bognár Sándor, Sopronnémeti polgármestere kereste meg lapunkat az ügyben, hogy településén nem egy kertbe tört be a megáradt Keszeg-ér.

Gecsei Sándor kertjébe is megérkezett a Keszeg-ér vize.
Gecsei Sándor kertjébe is megérkezett a Keszeg-ér vize.

– Már tavasz óta magasabb vízállást tapasztaltunk, ám a napokban úgy tűnik, tetőzik az áradás – mondta a községi vezető. A falu szélső házainak kertjében nem egy helyen már a vízből szedik a zöldséget. Így járt Gecsei Sándor is, aki a Kisalföldnek elmondta, kora reggel ment ki kertjébe, nehogy a kiáradt ér vizében elrohadjon a megérett paradicsom. A polgármester elmondta, a község temetőjének széléhez ért az ár, ha tovább emelkedik a vízszint, ott komolyabb gondok is lehetnek. – Az a további probléma, hogy egyes területek hónapok óta vízben vannak, az ott lévő területhatárt jelző karók is kirohadnak, így a tulajdonosok jó pénzért mérethetik fel újra birtokaikat – mondta Bognár Sándor.

A polgármester megkereste a vízügy illetékeseit, akik gyors megoldást ígértek. – Véleményük szerint a Keszeg-ér sűrű növényzete nem engedi lefolyni ezt a temérdek vizet, ám hozzáértők megkezdték már a növényzet ritkítását, megoldást kínálva a falu problémájára – mondta a polgármester. Hozzátette: tavasszal megelőzhető lett volna a mostani áradás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rászorulók maguknak termelik a zöldséget

Beledben huszonkilenc résztvevővel indult útjára az Élelmiszer-lavina nevű program, melyben… Tovább olvasom