Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Vitnyédi pályázatok: busztól a játszótérig

Szinte teljesen pályázati forrásokból fejleszt a vitnyédi sportegyesület.
A Szalai Csaba vezette civil szervezet a busztól az öntözőrendszerig terjedően ruház be támogatott forrásokból. A szakember szerint a fiatalokat jobban a sport felé kell irányítani.

– Egyelőre sportolóinkat szállítjuk a pár hete megérkezett, új egyesületi busszal, ám terveink szerint a későbbiekben a falubusz feladatait is elláthatja a pályázati forrásból megvásárolt jármű – ismertette legújabb „szerzeményük" feladatait Szalai Csaba, a vitnyédi sportegyesület elnöke.
Pályázatokból fejlődik a település

A fiatal – civilben vállalkozó – sportszakember 2008 óta tölti be a civil szervezet elnöki tisztét. Lapunknak elmondta, a száz százalékban támogatott pályázat eredményeképpen 12,7 millió forintból vásárolták a járművet, a pályázatot a helyi egyesület nyújtotta be. A sportolókon kívül azonban már a vitnyédi néptáncosok és a nyugdíjasok is igénybe vették a sportegyesület járművét.

Szalai Csaba: Az egyesületi busz közösségi jármű is lehet.
Szalai Csaba: Az egyesületi busz közösségi jármű is lehet.


– Az amúgy is szűkös helyi költségvetések – érthető módon – nem teszik lehetővé, hogy egy kistelepülés hasonló célra biztosítson forrásokat, a pályázati rendszerben viszont nagy lehetőségek vannak olyan civil szervezeteknek, melyek nyitottak az ilyen lehetőségek felé – fogalmazott a fiatal vállalkozó. Az általa elnökölt sportegyesület nemcsak a buszra, hanem egyéb fejlesztéseikre is ezeket a forrásokat veszi igénybe.

– A labdarúgópályára, a világításra és az öntözőrendszerre is nyertünk már pályázatot, az öltöző külső és belső munkáit és az új kispadokat is ebből fedezzük majd – mondta Szalai Csaba. Hozzátette, a sportpálya mellé egy játszóteret is építettek már pályázatból. Az említett munkákon túl a közeljövőben ilyen forrásokat használnak fel a vitnyédi sportpálya kerítésének felújítására is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Major Jenő beledi polgármesterjelölt: ˝Átlátható, ügyfélbarát

A független színekben induló Major Jenő átláthatóbb közéletet és eredményesebben elköltött… Tovább olvasom