Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 3°C | 7°C Még több cikk.

Vita egy ingatlan értékesítése körül

Bár már áll az áruház épülete Csornán a Bartók Béla úton, a volt Csukás-sporttelepen, a vita tovább tart az ingatlan értékesítése körül.
 Erről tartott sajtótájékoztatót Kiss Ottó (Fidesz) önkormányzati képviselő, aki a következő kijelentéssel kezdte mondandóját: „Nem vagyunk Tesco-ellenesek, de mint választott képviselők – többekkel ellentétben – a választóink érdekeit tartjuk szem előtt minden döntésünknél."

A városatya elmondta, hogy a képviselő-testület 2004. január 29-én döntött az ingatlan eladásáról, amit a polgári oldal képviselői nem támogattak, mondván: az ifjúságot nem szabad megfosztani a sportolási lehetőségtől. Hozzátette: arról pedig csak idén nyáron értesültek, hogy a területet megosztották és 575 négyzetméter az önkormányzat tulajdonában maradt.

„ Ennek okát ellenzéki képviselőként máig sem ismerjük, noha többször érdeklődtünk a polgármester úrtól. Furcsa, hogy a terület megosztásáról akkor sem szólt, amikor a képviselő-testület tavaly decemberben jóváhagyta a Bartók Béla út környékét érintő változásokat, sőt, a változások vázrajzait sem csatolta a testületi anyaghoz" – jegyezte meg Kiss Ottó, megtoldva azon véleményével, hogy ha a polgármester a lakosság érdekeit helyezné előtérbe az ügy kapcsán, akkor a beruházás minden csornai polgár megelégedésére szolgálna.

Papp József: A rendezési terv módosítása az adásvétel feltétele volt

Papp József (MSZP) polgármester reagálva a sajtótájékoztatón elmondottakra, rendelkezésünkre bocsátotta a Kiss Ottó korábbi felvetésére küldött válaszlevelet, amelyben többek között a következők olvashatók: „A nyertessel kötött adásvételi előszerződés IV/1. pontjában szerepel, hogy a végleges adásvételi szerződés megkötésének feltétele a terület rendezési tervének módosítása, aminek sematikus ábrázolása az előszerződés 3. sz. melléklete. Ebben szerepel a tervezett új telekmegosztás."

A levél további részében egyebek mellett ez áll:
„Csorna város önkormányzata képviselő-testületének 44/2004. (XII. 17.) rendeletét a település belterületének építési szabályzatáról szóló 17/2000. (X. 2.) ÖKR módosításáról egyhangú szavazással fogadta el a képviselő-testület. Ebben a rendezésiterv-módosításban egyértelműen szerepel a telekmegosztás. (...) A telekmegosztásnak egyetlen célja volt, hogy a területnek legyen bejárata."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmincmilliós projekt Beleden

A beledi Általános Művelődési Központ pályázaton harmincmilliót nyert felnőttképzési programra. Tovább olvasom