Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Vita a sportelnök és a polgármester között

A szanyi sportegyesület elnöke úgy érzi, a helyi polgármester személyes ellentét miatt támadja őt nyilvánosan. Legler Balázs Németh Gergely nyilatkozatára reagált (Kisalföld, 2012. május 4., Új pálya, sportos átalakítások).
A szanyi polgármester korábban azt mondta: új sportkoncepcióra van szükség és olyan sportvezetőkre, akik tiszta, átlátható viszonyokat teremtenek. A mostani elnök egy éve irányítja az egyesületet. Előtte alelnök volt, korábban pedig vezetőségi tag. Legler Balázs elöljáróban elmondta: úgy érzi, a polgármester személyes ellentét miatt támadja.

Legler Balázs: „A szanyi egyesület működése átlátható és szakmailag is megfelelő.
Legler Balázs: „A szanyi egyesület működése átlátható és szakmailag is megfelelő."

– Miközben Németh Gergely rajtam próbál fogást találni, a helyi sportéletet teszi tönkre – fogalmazott Legler Balázs. – A sporthoz való hozzáállásáról csak annyit, hogy négy évig vezetőségi tag volt, ám egy ülésre sem jött el. Csak mostanában lett fontos számára az egyesület, miután személyes problémái lettek velem. Ezeket összekeveri az önkormányzati munkával. Arról beszélt, hogy átláthatóvá kell tenni a működésünket. Az egyesület tevékenysége, gazdálkodása átlátható. Ennek ellenére leállította az önkormányzati támogatások kifizetését, amiről pedig testületi határozat van. Nem járul hozzá ahhoz sem, hogy használhassuk a község buszait. A képviselő-testület tagjai egy kivétellel levelet írtak neki, hogy intézkedjen a támogatásokról, ám hajthatatlan maradt. A polgármester végig többes számban beszél, ám ebben az akaratában senki nincs mellette. Május elején képviselő-testületi ülésen számoltam be munkánkról. Csúnya, személyeskedő vita alakult ki. Felszólított, hogy mondjak le. Helyettesemnek meg is írta levélben, hogy nem kíván velem együttműködni.

Legler Balázs hozzátette: az egyesületnek több mint 250 sportolója van. Versenycsapataik jó eredményeket érnek el, így szakmailag sem érheti kritika a szervezetet.

– Visszautasítom azt az állítását is, hogy nincs megfelelő szakmai bázisunk, ugyanis felkészült szakemberek dolgoznak nálunk. Utánpótláscsapataink kiemelkedő eredményeket érnek el. Másik ügy az edzőpálya építése. Évek óta húzódik a beruházás, és most hirtelen nagyon fontos lett a polgármester számára, ki tudja, miért. Azt mondja Németh Gergely, mindenkinek nyílt lapokkal kell játszani. Kire gondolt vajon? Az egyesületre vagy önmagára? Ahogy látom, a polgármester úrral a célunk közös, hiszen átláthatóságról, eredményekről, feladatellátásról beszélt. Úgy érzem, ezek már most is így vannak. Az én lelkiismeretem tiszta és nem mondok le a tisztségemről. Jó lenne, ha a polgármester úr is átgondolná a dolgot.

Támogatják a sportot. Németh Gergely polgármester érdeklődésünkre azt mondta: nem állította le a támogatást. „Az önkormányzat továbbra is támogatja a sportot. A kifizetéseket teljesítjük, azokat aláírom a bemutatott és ellenőrzött számlák alapján. Arra ugyanis nincs határozat, hogy az összeget milyen ütemben kell az egyesületnek átadni. A sportelnökkel viszont nem kívánok együtt dolgozni" – fogalmazott a polgármester.


Olvasóink írták

 • 9. CSIRIBIRI 2012. május 21. 10:11
  „8.sandor001

  Adoma akart lenni .

  ""Az adoma rövid, vidám, csattanós történet. Rokon az anekdotával, de attól eltérően nem valóságos személyeket, hanem elvont típusokat (a furfangos parasztokat, a ravasz kereskedőkett)szerepeltet, és az elbeszélt történetet nem akarja valóban megtörtént esetként elhitetni. A nagyrészt élőszóban terjedő adoma irodalmi formában az itáliai reneszánsz adomaszerzőinél, például Bracciolininél tűnt fel.""”
 • 8. sandor001 2012. május 20. 23:43
  „csiribiri nem tom ki vagy de semmi közöd ahhoz ki mit csinál és hol mert szerintem ezek magán ügyek és pletykák is egyben és próbálj meg kicsit óvatosaban fogalmazni az ügyben mert még bajod eshet!!!!”
 • 7. CSIRIBIRI 2012. május 19. 12:14
  „Az vesse rájuk az első "követ" ,aki még nem etyepetyélt más nőjével valamely aquaparkban .”
 • 6. gaspar31 2012. május 18. 20:54
  „Milyen ember az aki elhagyja a családját!
  Hova jutott a szanyi futball, 2 ember harcából a vesztes a szanyi sport lesz. Az elnök úr milyen jövőt jósol ebből?”
 • 5. seether 2012. május 18. 20:01
  „Csak érintőlegesen hallottam a történtekről, így arra nem is reagálnék, viszont nem tudok elmenni az események mellett szó nélkül. Van pár ismerősöm a helyi sportolók között, Ők nem annyira egyértelműen dicsérték a sportelnök Úr tevékenységét. Kifogásolták, hogy tényleg ilyen nagy összegeket kell-e csak a focira áldozni azért, hogy habzsi dőzsi legyen belőle a - nagyrészt NEM HELYI - játékosoknak és vezetőknek, emellett a helyi játékosok pedig a szomszéd településekre kényszerülnek focizni vagy a kispadon ülnek. Nem szabadna itt tartani...”
 • 4. liliput 2012. május 18. 18:25
  „Szomorú hogy egy családi viszály falu sportéletét igy befolyásolja .Nagy a polgármester arca!”
 • 3. sandor001 2012. május 17. 22:03
  „Miért is bomlana? azt ne gondoljátok hogy az elnök ur labdába tud rugni a polgármesterrel szemben ahhoz még nagyon kevés mint emberileg mint szakmailag! és soha nem tesz és nem is tud annyit tenni a falu érdekében mint a polgármester!!!!!!”
 • 2. CSIRIBIRI 2012. május 17. 21:05
  „1/2
  Bomlik a "Német klán" ,már csak a "köröszt gyerek állóképességén" múlik a falu sorsa .”
 • 1. CSIRIBIRI 2012. május 17. 20:49
  „Bomlik a "Német klán".Már csak a jegyző "állóképességén" múlik a falu sorsa .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zárni kell a melléképületeket

Az elmúlt hetek sorozatos betörései bizonyítják, a családi házak melléképületeit is zárni kell. A… Tovább olvasom