Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Visszavonták a rendeletet

Személyeskedő viták jellemezték a kapuvári képviselő-testület hétfői
ülését.
Szent Kereszt-temető: A kápolna felújítása fontos feladat, a képviselők az iránt érdeklődtek, kinek kell elvégeznie.
Gondjaik voltak a Jószív kft.-vel, vitáztak egymással, de a Rekultív kft.-vel is. Hatályon kívül helyezte „benzinkútépítő" rendeletét a kapuvári képviselő-testület hétfői ülésén. Az intézkedésre azért volt szükség, mert a megyei közigazgatási hivatal törvényességi észrevételt tett és minden szempontból jogszabálysértőnek minősítette a képviselő-testület döntését.

Felülvizsgálja a szerződést

A plénum arról is döntött, hogy felülvizsgálja a Jószív kft.-vel kötött szerződését, illetve hozzájárultak Vinkovics János tűzoltóparancsnok nyugállományba vonulásához. Vinkovics János alezredes 1968 óta tűzoltó, 1990-től parancsnokként irányítja a kapuvári állományt, most nyugdíjazását kérte. Pesztenlehrer Lajos ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató a testületi ülésen példaértékűnek és követendőnek nevezte munkáját. A városatyák hozzájárultak az alezredes augusztus 31-i nyugdíjba vonulásához és arról is határoztak, hogy a parancsnoki tisztségre pályázatot írnak ki.

A temető állapota

Az ülésen beszámolt tevékenységükről a kapuvári 1-es posta vezetője és téma volt a Jószív Temetkezési Kft. működése is. A képviselők felszólalásukban többek között a temető állapotát kifogásolták, a kápolna felújításáról beszéltek és személyeskedő vita után úgy döntöttek, hogy a napirend tárgyalását egyelőre elhalasztják. A céggel kötött szerződés felülvizsgálatát, illetve független könyvvizsgáló bevonását kezdeményezik. Nem vezetett eredményre a Rekultív kft. munkáját taglaló előterjesztés sem. Ágota Zsolt ügyvezető igazgatótól a társaság terveiről, fejlesztéseiről érdeklődtek, illetve a kistölgyfai volt hulladéklerakó telep rekultiválását firtatták.

A cégvezető válaszában elmondta: egyeztetnek a polgármesteri hivatal szakembereivel egy hulladéklerakó udvar kialakításáról, terveznek járműfelújításokat, valamint a fertőszentmiklósi lerakót bővítik. A rekultivációval kapcsolatban a nagytérségi hul ladékgazdálkodási projektet emlegette, majd újabb és újabb képviselői kérdésre kijelentette: 2009-re a Rekultív vállalja, hogy elvégzi a szükséges teendőket. Végül abban maradtak, hogy a kft. írásban tájékoztatja az önkormányzatot az eddig elvégzett munkákról és az elképzelésekről.

Intézményfelújítások

A továbbiakban döntöttek az idei intézményfelújításokról. E célra 10 millió forintot költenek Kapuváron. Az úthálózat fejlesztésére 50 millió forintot fordítanak, most a sorrendet állították fel. Napirenden szerepelt az állattartás szabályairól szóló rendelet. A témához még az ülés elején Vargyas Mihály, mint az állattartók képviselője, nyújtott át a polgármesternek levelet, harmincnégy aláírással. A gazdák azt kérték a testülettől, hogy a döntés meghozatalakor vegyék figyelembe érdekeiket, hiszen manapság nem egyszerű kitelepíteni a gazdaságot a város külső területére. A képviselők megegyeztek abban, hogy a határidők megállapításánál körültekintően járnak el.

A továbbiakban pályázatok benyújtásáról határozott a plénum, illetve hatályon kívül helyezte a március 3-án módosított, a helyi építési szabályzatról szóló rendeletét.
( A döntések hátterére, a testületi vitákra visszatérünk.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a csornai gimnáziumot

Javában tart a csornai Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskola felújítása. Tovább olvasom