Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Visszavonták a csornai kardiológia működési engedélyét

Visszavonta a csornai kórház kardiológiai osztályának működési engedélyét az ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézete - közölte az intézet hétfőn az MTI-vel.

Mint a közleményben felidézték: az ÁNTSZ korábban felfüggesztette a csornai Margit Kórház kardiológiai osztályának működését, mivel nem foglalkoztattak kardiológus szakorvost. A kórházat kötelezték ilyen szakember alkalmazására, ám a megadott határidőn belül erre nem került sor.


A belgyógyászati osztályon a kórház továbbra is köteles ellátni a szívelégtelenséggel, szívritmus- és vezetési zavarral érkező mindazon betegeket, akiket nem speciális kardiológiai osztályra utaltak be. Tekintettel arra, hogy a kórház sürgősségi fogadóhelyet is működtet, a sürgősségi ellátást igénylő betegek állapotának stabilizálása, az akut életveszély elhárítása kötelessége, az életveszély elhárítást követően azonban tovább küldi a pácienst olyan ellátó intézménybe, ahol megfelelő szakorvosi háttérrel a legjobb kezelést kapják - írták a közleményben.

Olvasóink írták

 • 19. MacGyver 2010. május 14. 16:14
  „Tisztelt Miro!

  A leköszönő kormány egészségügyhöz való közönye is benne van rendesen. Ha a Fidesz a körmükre néz ( a volt kormány simlis dolgait előszedi ) még lehet, talál állami pénzt magán zsebekben.. Ha nem teszi, Fidesz = MSZP csak más csomagolásban. Itt az idő.. ne csak beszéljen, tegyen is.. A Nép felhatalmazása meg van, éljen is vele!”
 • 18. miro132 2010. május 14. 14:17
  „Tisztelt Doktor Úr!

  Köszönönjük szépen a hozzászólását melyből én azt olvasom ki hogy a kórház vezetése tehet arról hogy ide került a kardiológiai osztály és nem pedig a feljelentő vagy az ÁNTSZ hibázott.

  Miro”
 • 17. enzso 2010. május 13. 23:37
  „mi lesz veled csornai kórházunk????????????????????
  Teljes leépülés,bezárás??
  Valamit tenni kéne ez nem állapot Csorna fejlődése illetve a kórház is már a béka segge alatt van.
  Csornán hol vannak a befektetők?? bevétel nélkül nem lesz jobb a városnak illetve a kórháznak sem, és pénz nélkül nem lesz kardiológus sem. 100000ftért nem fog ide jönni senki sem inkább kimennek külföldre!”
 • 16. tschurtz 2010. május 12. 19:20
  „Tisztelt Csornaiak!

  Semmiképpen nem szeretnék gyógyulóban lévő sebeket felszaggatni, de mint "volt csornai kardiológus" meg kell jegyezzem, hogy dr.Vályi Péter Főorvos Úr vezetése alatt a csornai kardiológiai osztály szakmailag is elismert, szinvonalas munkát végzett. Sajnálom, hogy a főorvos úr eltávolítása után (amit akkor sokan tétlenül néztek) példának okáért többekközött én sem nem láttam értelmét hogy a csornai kórházban folytassam a munkám. Fáj, hogy idáig romlott a helyzet.
  Tisztelettel: dr.Tschürtz Nándor”
 • 15. Tavaszanyó 2010. május 12. 15:52
  „Kedves Miro köszönöm a kioktató leveledet. Ha nem élsz Csornán nem is érted igazán a problémát. Adóm 1%-val támogatom a kórházat, de ez kevés. Én Csornán szültem, nem volt kosz, sőt kellemesen telt az a pár nap amit bentöltöttem csak köszönetet tudok mondani a kedves ápolónőknek. Sajnos a kórház esetében nem egy ember talpraállásáról van szó. A portás végez szívkatéterezést? Talán akkor még sem olyan rossz a kórház, ha erre is kivannak képezve az alkalmazottak. De ezt hol olvastad?????”
 • 14. miro132 2010. május 12. 15:11
  „13: tanácsot adni nehéz de egy főiskolai diploma angol és/vagy német nyelvtudás szerintem előnybe hozná a fiatalembert. Műszaki szakember hiány van a hirek szerint talán ebbe az irányba kellene elindulni.”
 • 13. élet 2010. május 12. 10:02
  „Kedves Miro!Hadd kérdezzem meg te Magyarországon élsz?Felnőtt 32 éves erős fiatal ember,aki 18 éves kora óta dolgozik,nem kell sehova már 4 hónapja,minden nap hívjuk a munkahelyeket,a válasz majd hívjuk.Ezt a munkahely részére értettem,hogy ennyire egyszerű elhelyezkedni,hogy egy állásra 50-en jelentkeznek.A kórházra vonatkozóan:Én sajnos még annak is örülök,ha koszos és néha még az orvos is csak beugró,mert én nem szeretnék meghalni,és sajnos nincs pénzem magánkórházra,magánorvosra,magánmentőre!Az lenne a megoldás,hogy a kedves fent ücsörgő honatyák nem a saját zsebük megtömésével,és irreálisan magas fizetésük megszavazásával foglalkoznának,és onnan veszik el a pénzt ahonnan nem kellene!”
 • 12. miro132 2010. május 12. 09:43
  „Tavaszanyó :)

  drágám : tévedsz semmi közöm a levélhez csornán sem voltam mostanában de érdekelnek a hirek és figyelem a hozzászólásokat. Nem szeretem viszont az ottani mentalitást hogy :tudjuk hogy gond van de nem teszünk semmit de kényelmesebb okolni kell azt aki számonkéri hogy miért nem történik semmi. Szerintem a Te hozzászólásaid ezt a nézetet tükrözik. Ez után már csak egy lépés a korrupció, hálapénz, borravaló, csúszópénz és egyéb törvénytelenségek melyeknek semmi keresnivalója nincs az életünkben. De ha ez neked tetszik akkor hajrá :) menj bátran olyan kórházba ami koszos és nincs benne orvos sem és a portás végzi a szívkatéterezést...
  Igenis igaza van annak aki felhivta a figyelmet arra hogy nincs orvos. Ez a fenntartó felelőssége azt hiszem. Vádaskodás helyett javaslom hogy a kórház alapitványon kereszül támogasd őket hogy minnél előbb alkalmazni tudjanak megfelelő szakképesitésű orvost.
  Én is elveszettem párszor a munkámat de talpraálltam, kerestem másikat és új szakmát tanultam. Ennyi ezt más is megteheti.”
 • 11. Tavaszanyó 2010. május 12. 08:27
  „Kedves miro! Szerintem te nagyon örülsz, hogy így alakult, a hozzászólásaidat olvasva azt is gondolhatnám, hogy azt a bizonyos levelet te írtad. Nagyon sajnálom azokat az embereket akik esetleg elvesztik a munkájukat a hozzád hasonlóan gondolkozók miatt.”
 • 10. Pikulics 2010. május 11. 18:48
  „Kedves Miro! Tudtommal nem csornaiak, csak betettek az egészségügynek. Alaposan.”
 • 9. miro132 2010. május 11. 17:41
  „miért ők is csornaiak?”
 • 8. Pikulics 2010. május 11. 16:31
  „Kedves Miro! Majd a Kórházölö Molnár Lajos és a Páncélszekrény Horváth Ágnes lesz kéznél. Ja hogy ehez nem értenek? Máshoz sem.”
 • 7. miro132 2010. május 11. 15:10
  „Tavaszanyo>

  Mégis ha nincs orvos akkor ki fog műteni szerinted a portás? Ha nincs orvos akkor elég nehéz kórházat üzemeltetni nem ?

  .m”
 • 6. MacGyver 2010. május 11. 10:59
  „Dr Számtartó Zoltán úr volt anno valamikor a kardiológián, és a szaktudása is megvolt hozzá, de a háziorvosi prakszis jobban jövedelmező.. :(”
 • 5. Tavaszanyó 2010. május 11. 10:42
  „Remélem, most boldog a feljelentő. Isten nem ver bottal... majd”
 • 4. Pikulics 2010. május 11. 01:51
  „<moderálva>”
 • 3. arrabonem 2010. május 10. 20:58
  „Annyira jó, magas kvalitású, szaktudású magyar kardiológusok dolgoznak Svédországban Írországban, stb. Nem haragszom rájuk, a rendszer rossz.A magyarok meg le vannak...”
 • 2. mikoka 2010. május 10. 20:02
  „Szomorú!!!!Aki volt kardiologián föleg élet veszélybe,az tudja mit jelent 30km vészhelyzetbe ,Holvannak azok akik elbirálják melyik orvos jó nem igaz hogy nem jön ide senki dolgozni,nagyobb elismerés kellene a SZAKORVOSOKNAK máris nem cuccolnának el pedig Infarktus bárki kaphat bármikor.A város vezetése is gondolkodhatna ezeken a dolgokon a km nekik is annyi vészhelyzetbe is. A kórház meg helybe van. De szerintem kevesen adakoznak legközelebb hisz nincs igazán látszata.Jó egészséget mindenkinek!!!!”
 • 1. janika 2010. május 10. 19:17
  „Csorna és környkenélőknek minek kellne időben a segítség egy-egy infarktus esetén! Fogyóesztközök az itt élő emberek e rendszerben!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rábaköz Kupa - Szalayék nyertek

Szalayék nyertek, Talmácsi élete első raliversenyén kategóriája 4. helyén végzett. Benikék navigátora csigolyatörést szenvedett, Palikék egy fának ütköztek. Tovább olvasom