Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Visszavették a földeket

Csorna - Beépítési kötelezettség elmulasztása miatt két, egykori önkormányzati ingatlan visszavásárlásáról döntött a csornai képviselő-testület. Az ipari parkos területért átutalták a pénzt, a volt iskolakertért pereskednek.

Korábban értékesített önkormányzati ingatlanok visszavásárlásáról döntött nemrégiben a csornai képviselő-testület. Az ok mindkét esetben az volt, hogy a vevő nem teljesítette beépítési kötelezettségét.
Az ipari parkban a Selliform Zrt.-től 3,3 hektáros területet vett vissza a város. Egy fakereskedő cégtől a barbacsi úti, egykori iskolakertet szeretnék visszakapni. Ez ügyben bírósági eljárás kezdődött.

A Sellinform Zrt. az ipari parkban három évvel ezelőtt vásárolt egy 3,3 hektáros darabot. A társaság vállalta, hogy három éven belül ipari jellegű beruházást valósít meg. Milliárdos ígéretek voltak, de a fejlesztésből semmi nem lett. A cég tavaly kérte a beépítési kötelezettség határidejének meghosszabbítását. A képviselő-testület ezt nem adta meg, mivel a zrt. konkrét tervvel nem állt elő. A városvezetők azt szerették volna, ha munkahelyteremtő fejlesztést hajt végre a Selliform. A hároméves türelmi idő letelt. Az önkormányzat élt visszavásárlási jogával, és a három évvel ezelőtti eladási áron, 16,7 millió forintért megvette az ipari parkos ingatlant. Az elképzelés továbbra is az, hogy munkahelyteremtő vállalkozást telepítsenek az ipari parkba.

Hosszabb ideje húzódik egy másik, korábban városi tulajdonban lévő telek ügye. A Totálfa kft. 2006 februárjában kötött szerződést a barbacsi úton lévő, valamikor iskolakertként hasznosított területre. Szintén munkahelyek ígéretével vásárolt a kft. A hároméves beépítési kötelezettség azonban ott sem teljesült, a testület a visszavásárlásról döntött. Az önkormányzat erről tájékoztatta a vevőt, de a földhivatali eljárás során nem tudta érvényesíteni jogát. Polgári peres eljárást indított a város, a döntésre még várni kell.

Olvasóink írták

  • 2. bugriskin 2009. július 17. 12:59
    „Úgy tudom, hogy az elidegenítés határideje tíz év!”
  • 1. Mátyásfeketeserege 2009. július 13. 18:12
    „Csak azt nem értem hogy mért ugy vásároltuk vissza?

    Vissza kellett volna venni a földet és megmondani hogy ezt most elbuktátok.

    ha 3 év alatt nemtudtak 1 kapavágást sem csinálni akkor megérdemelnék hogy kárpotlás nélkül lenne elvedve tőlük a föld.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hany Istók Fesztivál - a zárónap képeivel

Az első Hany Istók Fesztivál szombati napjának záró programjai közt helyi és vidéki zenekarok adtak… Tovább olvasom