Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Visszautasítják a vádakat

A csornai Vidékért Egyesület képviselői nehezményezik Háncs Károly állítását, miszerint „mérhetetlen igényeik” miatt tartózkodtak a város költségvetésének első fordulós szavazásánál.
A Kisalföld március 1-jei számában Háncs Károly csornai képviselő – több képviselőtársával együtt – mondta el véleményét arról, hogy szerinte miért nem volt elfogadott költségvetése a városnak. A jogi és ügyrendi bizottság elnöke a Vidékért Egyesületet hibáztatta, mondván: a nagyobbik koalíciós partnert a szavazáskori tartózkodással akarták arra kényszeríteni, hogy „mérhetetlen igényeiket" kielégítsék.

Válaszol az egyesület

A nyilatkozat után a Vidékért Egyesület városatyái, Kovács Tamás és Maurer János reagáltak a Háncs Károly által elmondottakra. Úgy gondolják, hogy a bizottsági elnök szavaiban több ellentmondás rejtezik.
– Háncs Károly azt állítja, természetes, hogy a jobboldal az örök ellenzéki magatartásra hivatkozva „nem" szavazattal utasítja el a város számára fontos döntéseket, így a költségvetést is – fogalmaztak a képviselők. – Minden józan gondolkodású csornai polgár nevében kérdezzük: mire esküdtek fel a képviselő urak, saját maguk és csapatuk vagy az egész város érdekeinek a képviseletére?

Mérhetetlen igények?

A másik ellentmondás a Vidékért Egyesület szerint a „mérhetetlen igényekben" keresendő.
– Mérhetetlen kívánság, hogy az intézmények közüzemi díjainak fedezetére 5 millió forintos előirányzatot különítettünk el, amely további bevételek esetén még növekedik? Mérhetetlen kívánság, hogy a Széchenyi István Általános Iskolába beiratkozó első osztályosok ingyen kapják a tankönyvet és a füzetcsomagot? Mérhetetlen követelés, hogy a Reménysugár Egyesület támogatását megemeltük? Teljesíthetetlen kérés, hogy a csornai gyerekek györöki nyári táboroztatásához az utazást ingyenessé kívánjuk tenni a tervezett 400 ezer forintos keret felhasználásával? Kielégíthetetlen kívánság-e, hogy az önkormányzati intézményhálózat biztonságos működését helyezzük előtérbe, és ennek számszerűsíthető eredménye nélkül február 26-án tartózkodtunk a költségvetés szavazásánál? Kérdezzük tehát: kinek a kezét vezette kicsinyes pártérdek, s kiét a városban élők érdekének képviselete? – vetették fel a képviselők.

Felhívás a képviselőkhöz

– Valóban sok igazság van abban, hogy a nyugodt, építő jellegű munka kevésbé hívja fel magára a figyelmet, nem úgy, mint a politikai hangulatkeltés. Ezért kérjük Háncs Károly képviselő urat és csapatát, hogy önkormányzati képviselői esküjükhöz híven – mely szerint nincs jobboldali, sem baloldali város – Csorna egészének érdekeit képviseljék felelősséggel, együttműködve mindazokkal, akik nem a politikai csatározások színterén kívánják a város jövőjét feláldozni – jelentette ki Kovács Tamás és Maurer János.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szűkös a költségvetés

A több mint kilencszáz lakost számláló Osli idei költségvetésének hiánya meghaladja a húszmillió… Tovább olvasom