Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Visszatérésre készül az „exek

A Rábaközben hat korábbi, a jelenlegi ciklusban mellőzött polgármester közül négyen megmérettetik magukat az őszi önkormányzati választáson.
Közeledve az önkormányzati választáshoz, egyre több településen kerül nyilvánosságra a polgármester és a képviselőjelöltek neve. A Rábaközben annak néztünk utána, hogy azok, akik korábban már dolgoztak egy-egy település első számú vezetőjeként, ám a mostani ciklus elején nem tudták elnyerni a szavazók bizalmát, vajon elindulnak-e jelöltként az október elsejei helyhatósági választáson.

Magyarkeresztúron a korábbi három ciklusban Foki Tibor volt a polgármester, akit azonban 2002-ben nem választottak újra. Idén viszont megint megpróbálja.

– Többen is támogatásukról biztosítottak a faluban, ezért ismét belevágok – mondta Foki Tibor. – A községre ráférne a változás, bár visszafordíthatatlan események is történtek az elmúlt négy évben. Például az iskolát nem kellett volna az elsők között bezárni és az óvoda konyháját sem szabadott volna megszüntetni. Az nem megoldás, hogy nap mint nap Mihályiból szállítják az ebédet a falubelieknek.
A fehértói Szalai Ferenc is négy éve szállt ki a „ringből", de most a visszatérésen gondolkodik.

– Biztatnak a falubeliek, hogy induljak el a választáson, ám hogy sikeres leszek-e, az október elsején kiderül – válaszolta érdeklődésünkre Szalai Ferenc. – A jelenlegi vezetőknek több jó kezdeményezésük volt és nem azért akarok polgármester lenni, hogy mindazt felrúgjam, ami a falunak előnyös. Jelentősen szépült a település, békében éltünk egymás mellett, remélem, ezután sem lesz másként.

Joódy Ákos tíz éven át tevékenykedett polgármesterként Farádon és az ő számára is a 2002-es esztendő hozta meg a változást. Kérdésünkre elmondta: bár kapott biztatást a helyiektől, egyelőre még nem határozott, vállalja-e a jelöltséget.

A bágyogszováti Tóth Zoltántól rövid választ kaptunk: „Úgy döntöttem, hogy megmérettetem magam" – jelentette ki.

Beleden a 2002-es választást megelőzően Szalay József töltötte be a polgármesteri tisztséget, akinek a neve idén is ott lesz a jelöltek között.

– Mintegy fél-egy éve gyakran nekem szegezik a kérdést az emberek: „Indulsz a választáson?" Először tréfának vettem, aztán amikor mind többször elhangzott, úgy döntöttem, megpróbálom – közölte Szalay József, aki szerint annak idején sem mentek rosszul a dolgok, noha pályázati lehetőség jóval kevesebb volt.
A rábapordányi Szabados László viszont jelöltként nem kíván részt venni a voksoláson.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változatos programok az egészséges életmód jegyében

Változatos programokat szerveznek maguknak a nyolc évvel ezelőtt alakult Életmód Klub tagjai… Tovább olvasom