Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Visszalépés az utolsó percben

A döriek azt állítják – már akik egyáltalán megszólalnak ez ügyben –, azért hiúsult meg az önkormányzati választásra a jelöltállítás, mert úgy tudják, hogy a megválasztott képviselőknek vagyonnyilatkozatot kell tenniük.

Dör azon települések egyike, ahol az október 20-i helyhatósá gi választás után nem lesz új vagy újjáválasztott polgármester és képviselő-testület, mivel nem akadt öt olyan ember a hatszáz húsz lelkes faluban aki vállalta volna a jelöltséget. Dóczy Géza polgármester ugyan elhatározta, hogy egyedüli jelöltként újra megméretteti magát, be is jelentette a jelöltségét, de mint el mondta, a végső határidő lejárta – pénteken délután négy óra – előtt egy perccel visszavonta azt.

Fél év múlva majd elegen lesznek
– Mivel nem volt elég képvi selőjelölt, úgy gondoltam, hogy fél év múlva együtt választunk képviselőket és polgármestert is. Lehet, hogy addigra lesz újabb polgármesterjelölt is – válaszol ta Dóczy Géza, aki úgy vélte, az emberek nem akarnak részt venni a döntéshozatalban.

– A személyes véleményem szerint emellett az is közreját szott az elhatározásukban – folytatta a polgármester –, hogy a képviselőknek vagyonnyilat kozatot kell tenniük. Sőt, a há astársuknak és a gyermekük nek is. Mindezt egy ilyen faluban, ahol hatszázhúsz ember lakik? Ekkora településeken nem szoktak meggazdagodni a képviselők. Azt gondolom, ez ügy ben ott fenn kissé túllőttek a célon.
Mi arról a pénzről tudunk dönteni, amit ideadnak. De hát ellenőrizni kell, mert akkor nyugodt az ember. Már hetedik éve várjuk az Állami Számvevő széket, hogy ellenőrizzék a köz séget, mert tisztában akarunk lenni azzal, hogy jól csináljuk-e a dolgunkat. Sajnos azonban hét évig nem értek ide hozzánk.
Egyébként azt ki merem jelenteni, hogy fél év múlva lesz vá lasztás, s akkor már nem öt, ha nem hét képviselőt, sőt, polgármestert kell választani, mert időközben megemelkedett a lé lekszám. Így többen beleszól hatnak a falu ügyeibe. A község utcáit járva azt ta pasztaltuk, hogy döri embere ket kevésbé foglalkoztatja, hogy lesz-e vagy sem polgármester- és képviselő-választás. Olyanokkal is találkoztunk, akik tőlünk hallották először a hírt.

Vargáné Talián Zsófia:
– Az emberek nem a jót látták a kép viselők munkájában, hanem a rosszat. Talán mindenki magá ból indul ki, és azt gondolja, hogy ha ő lenne ott, akkor a másik ember sem azt méltá nyolná, hogy mit végeztek el a falu érdekében, hanem azt, hogy az az út miért akkora, mi ért nem lett harminc centivel szélesebb, vagy a pénzt miért erre költötték és miért nem arra.

Amúgy nem jellemző a közömbösség

Dóczy Zoltánné:
– A döriekre nem jellemző a közömbösség, hisz minden rendezvényen részt vesz nek. Inkább a vagyonnyilatkozat tal nem értenek egyet. Abban re ménykednek, hogy az illetékesek felülvizsgálják ezt a rendeletet.

Dombos Dénesné alpolgármester:
– Hogy miért nincs kellő számú képviselőjelölt? Nos, a jegyzőnk nyugdíjba ment és korábban ő volt ennek a területnek a gazdá ja. Ezért talán kissé hiányos volt az előkészítés és a polgármester is bizonytalankodott a jelöltséget illetően. De az is közrejátszott, hogy vagyonnyilatkozatot kell adni. Ezt pedig a vállalkozók nem akarják megtenni, hisz mindannyian becsületes munkával keresik a kenyerüket, ingyen végezzük a képviselői munkát, és úgy gondolják, hogy senkinek sincs joga kotorászni a másik ember zsebében. Én vállaltam a jelöltséget, hisz bérből és fizetésből élek, így minden fillér, amit keresek, papíron van.

Szabó Márton:
– Fél füllel hal lottam, hogy vagyonbevallást kell adni, ezért nem vállalják a jelöltséget. Ráadásul a képviselőnek számítani kell a falubeliek haragjára is, mert mindenkinek nem lehet a kedvére tenni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvalósulóban a páliak álma

Huszonötmilliót fordítottak eddig a templomra. Állványok veszik körbe Páliban a katolikus templomot,… Tovább olvasom