Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Visszakapja a kerítést a világháborús szobor

A minap tartotta ez évi első ülését a kapuvári önkormányzat képviselő-testülete.

 A napirendek között szerepelt a helyi sport- és civil egyesületek támogatása, melyre – a Kapuvári Sportegyesülettel (KSE) együtt – közel 20 millió forintot költ a városháza. A napirend tárgyalásán elhangzott, a városháza nem az egyesületek napi működését támogatja.

– Erre számos pályázati lehetőség van, melyből egyelőre keveset használnak ki a civilek – tette hozzá Hámori György polgármester.

Kovács Gézáné az utca kimérése óta helyben lakik. Szerinte napjainkra szükségessé vált a Sport utca felújítása.
Kovács Gézáné az utca kimérése óta helyben lakik. Szerinte napjainkra szükségessé vált a Sport utca felújítása.


A bizottságok munkarendjének tárgyalásakor elhangzott, a fogorvosok éves beszámolóján túl idén a házi-, a gyermek- és a térségi orvosi szolgálat képviselőitől is kér beszámolót a képviselő-testület. Az ülésen szó volt a polgármesteri hivatal munkájáról, ahol a közigazgatás átalakítása után napjainkban harmincan dolgoznak.

A testületi ülésen elhangzott, az állam 198 milliós adósságállományt vállal át a kapuvári önkormányzattól, eltüntetve ezzel a város teljes adósságát. Hámori György azonban hangsúlyozta, Kapuvár enélkül is tudta volna teljesíteni törlesztési kötelezettségeit.

A napirendek közt szerepelt a több település alkotta konzorcium közlekedésfejlesztési pályázatának közbeszerzési eljárása. Ebben a város a Sport utca felújítása kapcsán érdekelt. A közbeszerzési eljárás a napokban, az utca felújítása tavasszal indul.

Lapunk felkereste az említett utca egyik legrégebbi lakóját. A 78 éves Kovács Gézáné elmondta, az utca kimérése óta helyben lakik. – Nagy itt főleg a buszforgalom, mind az úttestre, mind a padkára ráfér a javítás – jegyezte meg a Kisalföldnek az idős néni.

Az ülésen szó volt a Kapuvár név használatáról, melyre az engedélyt a helyi postagalamb-sportegyesület kapta meg.

A polgármester tájékoztatta a plénumot egy pályázat kiírásáról, melynek keretében a városi első világháborús emlékhelyek felújítására és ehhez kapcsolódó rendezvények megtartására kaphat forrásokat Kapuvár. A tervek szerint a 10 százalékos önrész mellett mintegy 3,1 millió forintból visszakapja a kovácsoltvas kerítést a Hősök parki világháborús szobor, mely mellé kőlapokon lefektetik a második világháború helyi hőseinek névsorát is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Garázdaság a csornai Virág utcában?

Csoportosan elkövetett garázdaság gyanúja miatt indított eljárást a Csornai Rendőrkapitányság. Tovább olvasom