Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Virtualitás és hagyomány

A „Virtualitás és hagyomány Szilban" című programsorozat keretében június 7-én, szombaton délután két órakor a kultúrházban a fotószakkör tagjainak munkáiból nyílik kiállítás, a filmszakkörösök pedig filmjeiket mutatják be.


A néptáncbemutatón fellépnek a Bokréta-kör szanyi gyerektáncosai, Horváth Győző néprajzkutató pedig a Történelmi tükörképek, Szil község XX. századi képes kalauza című könyvet ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Három órakor ugyancsak a kultúrházban tájház-konferencia lesz. Öt órakor átadják a Hunyadi téri parkolót.

Június 8-án, vasárnap délelőtt fél kilenckor fogadják a faluból elszármazottak találkozójának résztvevőit, tíz órakor ünnepi szentmisét mond Ács Lajos kanonok.

Délben, a Hunyadi téri rendezvénysátorban ebédre várják a közönséget, miközben Foki Balázs harmonikázik. Délután három órakor rendezik meg a II. Rábaközi Citerás Találkozót, szintén a Hunyadi téren. Fellép a Lázsiás ének- és citeraegyüttes, a mórichidai iskola citerazenekara, szlovákiai Jóka Pengettyűs zenekara, a szili Linkószer, illetve a szili Életmód Egyesület asszonykórusa. Öt órakor az ünnepi szokásokat veszik sorra. Bemutatják a katonaéletet és a szili lakodalmat. A műsorban közreműködnek a Bokréta-kör tanulói és a Hagyományőrző Egyesület táncosai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel harmincfajta sört ihatunk

A hétvégi, cseh sörnapok programjai péntek délután öt órakor a hivatalos megnyitóval kezdődnek a… Tovább olvasom