Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Virágzik az egyesület közösségi élete

Szárföld - A másfél éve alakult Szárföldért Egyesület a község ünnepeit szervezi, ám a takarításból is kiveszik részüket a helyi fiatalok.
A Szárföldért Egyesületet még 2007-ben alapította több mint tizenhat helybéli és környékbeli fiatal. – Régóta dolgoztunk a település érdekében, a szervezett forma többek közt a pályázati források megszerzéséhez is jobban megfelelő – mondta az egyesület elnöke, Böcskei Ádám. A tagok közt főiskolások, gimnazisták is vannak, tizenhéttől harminchárom évesig.

Az elnök elmondta, több községi rendezvény szervezésében közreműködtek, a nemzeti ünnepek lebonyolításában pedig nagyobb részt vállaltak.

A Szárföldért Egyesület tagjai nemcsak a szervezésből, de a szemétszedésből is aktívan kiveszik részüket.
A Szárföldért Egyesület tagjai nemcsak a szervezésből, de a szemétszedésből is aktívan kiveszik részüket.

– Szükség van az önkormányzat segítségére is, ám már megmutattuk magunkat a falu lakosságának – mondta az elnök, aki megjegyezte, szükséges és jó is a kapcsolat a polgármesterrel és a képviselő-testülettel, és együttműködnek a helyi nyugdíjasklubbal is. Dolgoznak már egy falumúzeum létrehozásán, szándékaik szerint ifjúsági klubot és helyi újságot is indítanának. Utóbbiakra vélhetően még ebben az évben időt szakítanak. Az egyesület a rendezések költségeit egyelőre a tagdíjakból és zsebből fedezi, a továbbiakban azonban több pályázatot is benyújtanak.

– Utóbbiakhoz az önerőt a helyi költségvetés biztosítja a fiataloknak – jegyezte meg Horváth Ferenc polgármester. Voltak azonban már sikeres pályázataik, melyekből például az ünnepek hangosítását oldják meg. A polgármester hozzátette: a fiatalok munkája nem merül ki a szervezésben, a falu csinosításában és a szemétszedésben is jeleskednek az egyesület tagjai.

Olvasóink írták

  • 1. ictus 2009. április 09. 18:07
    „Gratulálok a munkátokhoz. Bebizonyítottátok, hogy vidéken, falun is lehet értelmes programokat adni a fiataloknak. Pozitív és jó példa az utánatok jövő nemzedékek számára is. Szeressétek Szárföldet, ahol éltek.
    Aki körül néz a faluban, látja a fejlődést, amelyet az emberek összefogása-önkormányzati és civil munkával-létrehozott. Igen, lehet nagy dolgokat létrehozni kistelepülésen is-ka az ember a közért, a közösségért tesz. Sok sikert,erőt és bátorságot a további munkához!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Tóközben, Hanságban beindult a természet

Fehértó - Az elmúlt héten berobbant szokatlan melegre azonnal „válaszolt" a Tóköz, a Hanság… Tovább olvasom