Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Vilmos park: szabad préda

A csornai Vilmos parkban szabadon burjánzik a gaz és a parlagfű, s csak a park széleit nyírják időnként.

Az önkormányzat kiadta bérbe a park gondozását, de csak a terület széleit nyírják.

A környéken lakók  szerint a csornai Vilmos park közepe lassan egy őserdőhöz hasonlítható. A várost átszelő 85-ös főút mellett, valamint a Toldi utcánál mintegy ötven-hatvan méter szélességű a lenyírt sáv, de ezen belül szabadon burjánzik a hazai gazpopuláció szinte minden képviselője, néhol mellig érő magasságban. A lakók közül többen megjegyezték, évekkel ezelőtt más volt a helyzet a Vilmos parkban.

Dr. Egresiné dr. Kiss Mária aljegyző érdeklődésünkre elmondta: a szélső sáv gondozását minden évben kiadják egy vállalkozónak, aki húsz centiméternél magasabb gaz esetén, de általában évi hat alkalommal kaszálja le az említett sávot. Az aljegyző szerint azonban a park belsejét nem adták szerződésbe sosem, a növényzet itt szabadon tenyészik. Az aljegyző megjegyezte, az elmúlt években – míg tartottak állatokat a környéken – a lakók a park egy részét lekaszálták. Mióta megszűnt a kisállattartás, nem kaszál senki.

Az aljegyző hangsúlyozta, nem leadni akarják a munkát, de akinek szüksége van a zöldtakarmányra, nyugodtan kaszálhat a Vilmos park belterületén.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvári romapanasz

Roma fiatalok azt álllítják, hiába akartak bejutni nemrégiben az egyik kapuvári szórakozóhelyre. Tovább olvasom