Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 21°C | 31°C Még több cikk.

Villámcsapás tetézte a gyászukat

Hatalmas robbanás rázta meg a markotabödögei Fő utcát vasárnap este. Villám csapott az egyik családi házba. Sokan siettek a szerencsétlenül jártak segítségére. A baj ezúttal sem járt egyedül.

Villám csapott a Babot család markotabödögei házába vasárnap este. Nem sérült meg senki, de lelkileg mindannyian összetörtek. Annál is inkább, mivel a családfő édesanyja a napokban hunyt el, a nagymama temetésére készültek. A hétvégi katasztrófa a lehető legrosszabbkor érte tehát őket. A falubeliek viszont megmutatták, mire képes az összefogás ereje.

Babot Ottó – gazdaemberként – örült a vasárnapi esőnek. A délutáni órákban, a kerti kisházban is arra gondolt, jót tesz a vetéseknek a régen várt csapadék. Aztán egy nagy villanás, majd hatalmas csattanás következett. Lesújtott a villám. A légnyomás őt is a földre lökte, miközben téglatörmelék és cserépdarabok zúdultak köré. Először arra gondolt, a kazán robbant fel. Rohant a házba, ahol felesége egyedül tartózkodott. Szerencsére lánya, veje és kétéves kis unokája nem voltak odahaza.

Az anyagi teherrel megbirkóznak, de lelkileg nehéz lesz feldolgozniuk a történteket – mondja Babot Ottó. A tetőn látszik a villámcsapás helye.
Az anyagi teherrel megbirkóznak, de lelkileg nehéz lesz feldolgozniuk a történteket – mondja Babot Ottó. A tetőn látszik a villámcsapás helye.

– Az volt az első gondolatom, hogy a feleségem nem élte túl a robbanást, ész nélkül futottam hozzá – idézte fel a szörnyű perceket Babot Ottó.
– Ő meg engem keresett. Azt hitte, velem történt baj. Mindketten megnyugodtunk, jól vagyunk. Ekkor tudatosult bennünk, hogy villám csapott a házunkba. A robbanásra egyébként jellemző, hogy a kémény darabjai, a cserepek még a kertünket is beterítették és jutott a törmelékből a szomszédoknak is. Szerencsére tűz nem ütött ki, de ezt a robbanást, ha nem hallottam volna, nem tudnám elképzelni.

A villám a kéményt „szelte" keresztül, a robbanás megemelte a tetőt. Szinte az összes elektromos berendezés tönkrement a lakásban. A faluban gyorsan elterjedt, mi történt a Fő utcában.

– Jöttek a barátok, a munkatársak, az ismerősök segíteni. A legfontosabb volt, hogy ponyvákat terítsünk a padlásra, nehogy beázzon a ház, hiszen akkor zuhogott a legjobban. Még így is negyven kanna vizet hordtunk le. Aztán a hiányzó cserepeket pótoltuk. Akinek volt otthon, szaladt haza érte. Ezúton is nagyon köszönöm mindenkinek, aki a bajban mellénk állt. Huszonöten biztosan dolgoztak a tetőn, de éjfél volt már, mire az utolsó cserép is a helyére került.

Baboték jelezték a kárt a biztosítónak. Valószínűleg a teljes tetőszerkezetet cserélni kell, mivel rongálódtak a gerendák is.

– Az anyagi teherrel megbirkózunk, de lelkileg nehéz lesz feldolgozni a történteket. Édesanyám halva fekszik, szerdán temetjük. Amúgy sem voltunk jó állapotban. Ez a katasztrófa még rátett egy lapáttal. Erőt az összefogás ad, az emberek szeretete. Az egész falunak hálásak vagyunk – mondta Babot Ottó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiszta a falu és környéke

A bágyogszovátiak a Bágyogszovátért Egyesület felhívására idén is csatlakoztak a TeSzedd! akcióhoz. Tovább olvasom