Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Világhálóval oktatnak

A sikeres pályázatnak köszönhetően csaknem hárommillió forint értékben digitális eszközrendszerrel gazdagodott a csornai Hunyadi gimnázium és szakközépiskola.
A Csornai Nevelési és Oktatási Központ intézményegysége, a Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskola „digitális zsúrkocsit", valamint „digitális bőröndöt" nyert a hozzájuk tartozó eszközökkel együtt az Informatikai és Hírközlési Minisztérium pályázatán.

Pájer Imre, az oktatási központ igazgatója elmondta: a mintegy 2 millió 866 ezer forintot érő eszközrendszer megteremti a korszerű szemléltetés lehetőségét. Sőt, használatára szerződés is kötelezi az intézményt, ugyanis vállalták, hogy legalább havi ötven – nem informatikai – tanórán használják azokat.

Különösen mozgékonnyá teszi használatukat a vezeték nélküli kapcsolatot biztosító LAN Acces Point nevű eszköz, amely lehetőséget biztosít arra, hogy kis hatótávolságú rádióadóként működve, sugárzási körzetében a kapott hordozható számítógépekkel kapcsolatot teremtsen az iskola szerverével, illetve az internet világhálóval.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tervekben elköltött 50 milliárd

Optimális esetben 2004 és 2010 között 50 milliárd forintos fejlesztési program is megvalósulhat… Tovább olvasom