Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

Világbajnok horgász a jubileumon

Az elmúlt hét végén „nyílt nappal” ünnepelte tízéves jubileumát a Szilsárkány Községi Horgászegyesület. Ez alkalomból Horváth Szilárd, a tavalyi világbajnok horgászválogatott tagja tartott bemutatót.
Ingyenes horgászatra hívta a sport szerelmeseit a szilsárkányi horgászegyesület szombaton. A „nyílt nap" apropóját a községi horgászok tízéves jubileuma adta. Az évforduló kapcsán Herczeg István elnök elmondta: tavukat elhanyagolt állapotban 1994-ben tizenöt évre vették használatba a helyi mezőgazdasági szövetkezettől. Akkoriban alig húszan voltak, taglétszámuk mára száz főre gyarapodott. A tó környékét azóta szépítik, napjainkra kellemes kikapcsolódást biztosítanak az ide látogatóknak. Tagságuk napjainkra már két tavon horgászhat, amihez évente több mint tíz mázsa halat telepítenek.

A jubileumon Szilsárkányba látogatott egy világbajnok horgász is. Magyar Szilárd, a tavalyi vb első helyezett válogatott tagja Sopronból érkezett. Szakmai bemutatóját élénk érdeklődés kísérte. A Kisalföldnek elmondta, hogy már tízéves kora óta horgászik, eredményei alapján lett a válogatottkeret tagja, de ezt minden évben újra meg újra ki kell érdemelni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiszöktek a bivalyok a faluba

A Kisalföldhöz érkezett elektronikus levél állításaival ellentétben nem éheznek a vadosfai… Tovább olvasom