Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 7°C

Vezetőkereső: egy találat, egy visszavonás

Csorna - A csornai Margit Kórház élére egy hónapja megválasztott és hétfőn „visszahívott" igazgató főorvos úgy véli, nem kért vállalhatatlant az önkormányzattól. A szociális központ új vezetője „népszerűsíteni" szeretné intézményét.
A szociális központnak már van, a kórháznak továbbra sincs kinevezett vezetője Csornán. Előbbi intézmény élére 2007 novembere óta kereste az alkalmas vezetőt az önkormányzat, hétfőn Némethné Élő Zsuzsanna személyében találta meg. A kórház irányításával egy hónapja dr. Vargha Andrást bízta meg a képviselő-testület. A munkaszerződését azonban nem írták alá.

A szociális központ vezetői állására 2007 novembere óta harmadszor írt pályázatot az önkormányzat. Némethné Élő Zsuzsanna most először próbálkozott.

– Az első pályázati kiírásban leírtaknak nem feleltem meg – mondta a Kisalföldnek. – Most azonban úgy gondoltam, benyújtom pályázatomat és vállalom a megmérettetést.

Dr. Vargha András
Dr. Vargha András

Némethné Élő Zsuzsanna a kezdetektől a központ munkatársa. Családgondozóként, adósságkezelési tanácsadóként tevékenykedett eddig. Szerinte az elmúlt másfél év eseményei, a vezetőválasztási huzavona megviselte az intézmény valamennyi dolgozóját.

– Bizonytalanságban teltek a mindennapok, hiszen nem tudtuk, mire számíthatunk. Ennek ellenére mindenki tette a dolgát – jegyezte meg. – Azt szeretném, ha most már mindenki megnyugodhatna és teljes energiánkat a szakmai munkára fordíthatnánk. A színvonalat mindenképpen tartani szeretném, illetve a központ megtépázott népszerűségét helyre kell állítanunk. A meglévő szolgáltatásokkal továbbra is várjuk a hozzánk fordulókat. A bölcsődében fejlesztési terveim vannak, az idősek otthonában, ha sikeres lesz az önkormányzat pályázata, a költözést kell majd végrehajtani. Ha nem lesz forrás, a mostani épület állagmegóvása a cél.

Dr. Vargha András radiológus főorvos a Kisalföld érdeklődésére úgy fogalmazott: sajnálja, hogy így alakultak a várossal közös dolgai.

Némethné Élő Zsuzsanna
Némethné Élő Zsuzsanna

– Készültem a feladatra, terveim voltak, természetesen nem örülök a mostani helyzetnek. A kórházban azonban nagyon szívesen maradok és dolgozom tovább a szakterületemen. Amennyire tőlem telik, ezután is szívesen segítem az intézményt abban, hogy a dolgok jobbra forduljanak – fejtette ki Vargha főorvos. Arról, hogy mi miatt hiúsult meg a munkaszerződés aláírása, nem kívánt beszélni. – A szerződés egy bizalmas dolog, akkor is, ha végül nem írják alá a felek. Azzal viszont nem értek egyet, hogy a kéréseim „ellenőrizhetetlenné tették volna" a munkámat, illetve kiszolgáltatott helyzetbe hozták volna az önkormányzatot.Harmadik pályázat

A szociális központ vezetői állására először az intézmény 2007-es megalakítása után írtak ki pályázatot. A szolgáltatóközpontot és a bölcsődét vonták össze az új név alatt. Akkor ketten pályáztak, de nem feleltek meg. Az újabb kiírás után sikerült vezetőt választani. „Beiktatása" után két héttel azonban ő lemondott tisztségéről. A mostani a harmadik pályázati kiírás volt. A kórház 2007 októbere óta működik kinevezett igazgató nélkül. Akkor dr. Boga Attilát bízták meg a teendők ellátásával.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra megnyitják tavasszal a hulladékgyűjtő pontot

Kapuvár - Az ausztriai „import" miatt annyi a lomtalanított szemét Kapuváron, mint a… Tovább olvasom