Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Vetélkedővel a kábítószerek ellen

Beled - Az Egyesített Szociális Központ drogellenes vetélkedőt szervezett általános iskolások részére. A programban tizenkilenc településről közel százhatvan gyermek vesz részt.

– Az idén tavasszal a beledi Egyesített Szociális Központ tizenkilenc településen hirdette meg az általános iskolásoknak szóló, többfordulós drogprevenciós programsorozatot – mondta a Kisalföldnek Buthi Krisztina, a szociális központ vezetője. A vetélkedőben a diákok alapvető ismereteket szereznek a kábítószer veszélyeiről, a szabad választás és nemet mondani tudás képességéről. A diákok április közepétől kezdve minden héten kapnak egy-egy feladatot (többek között tájékoztató füzet, plakát, interjú, esszé, drogteszt, képregény készítése), melynek megoldására egy-egy hét áll rendelkezésükre. Az intézmény biztosítja a végrehajtáshoz szükséges eszközöket a csapatok részére.

A felhívásra tizenkilenc településről közel százhatvan diák jelentkezett. A leadott munkákat szakértői zsűri pontozza. A vetélkedő zárását a jövő hónap közepére tervezik, ahol az első hat helyezett csapat minden tagja értékes ajándékot kap.

Buthi Krisztina értékeli a beérkezett feladatokat.
Buthi Krisztina értékeli a beérkezett feladatokat.

Olvasóink írták

  • 2. Tisztánlátó 2009. május 28. 19:45
    „Drogosok a leendő drogosokért.
    Aki eddig még nem ismerte a kábszereket most majd megfogja.”
  • 1. Reális 2009. május 27. 16:16
    „Megba..hatjátok az egészet,amíg a kormányzat védi a drogosokat és a drogellenesek ellen uszít!Amíg ilyen gyűlöletpártok vannak,mint pl. szdsz és mszp,addig feleslegesek az ilyen dolgok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejlesztéseket fedezni csak támogatásból tudnak

Bősárkány - A bősárkányi önkormányzat évente 25–30 pályázatot nyújt be, közel… Tovább olvasom