Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Vetélkedő az Európai Unióról

A szili általános iskola idén második alkalommal rendezett vetélkedőt az Európai Unióról.

A rábaköziek mellett a szlovákiai Jóka diákjai is ringbe szálltak. A sziliek felhívására hét iskola – Rábacsanak, Farád, Babót, Jóka, Beled, Bősárkány és a csornai II. Rákóczi Ferenc katolikus iskola – jelentkezett. A vetélkedőt Fluckné Bálint Lívia, a házigazda intézmény tanára, EU-s szakértő szervezte támogatók segítségével.

– A vetélkedőt hagyományteremtő szándékkal és azzal a céllal rendeztük, hogy a gyerekek mind jobban megismerjék az unió szervezetét. Ezért a tagországok földrajzáról, történelméről, gazdasági, politikai, művészeti életéről kellett számot adniuk – mondta el Náray Lajosné igazgató, aki azt is megemlítette, hogy a szili iskolások versenyen kívül szerepeltek, mivel a látszatát is el akarták kerülni, hogy élveznék a hazai pálya előnyét.
Először érkeztek versenyzők a határon túlról. A szlovákiai  Jókáról a Gregorovics Lipót Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola csapatát köszöntötték Szilban. Az intézmény igazgatója, Kovács Erika elmondta, odahaza is szerveznek hasonló vetélkedőket, de Magyarországon először vettek részt ilyen rendezvényen.

– A szili iskola nagy szeretettel hívott bennünket – fűzte hozzá Kovács Erika. – Már felvettük egymással a kapcsolatot, amit a jövőben szeretnénk szélesíteni. Lesz nálunk egy kézművestábor, ahová eljönnek a szili gyerekek. Sőt, a Balatonra is együtt indulnak a két iskola tanulói. Emellett a két önkormányzat is tervezi a kapcsolatfelvételt.
A vetélkedő győztese a farádi iskola csapata lett, második Bősárkány, harmadik Beled. A legjobb eredményt a versenyen kívül szereplő sziliek érték el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kastélyba zárt szenvedélybetegek

Biztonságos, csendes és főként a világtól viszonylagosan elzárt helyen gyógyulhatnak Soboron a jövőben azok a szenvedélybetegek, akik szabadulni akarnak drog- vagy alkoholfüggőségüktől, munka-, netán szexmániájuktól. A soboriak egy része hallott a programról, s mivel korábban is sok vendég járt a kastélyban, támogatják a terápiában részt vevők gyógyulását. Tovább olvasom