Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Veszteséges volt a kapuvári resti

Végleg befellegzett a kapuvári vasútállomás restijének. Az épületet földig rombolták, vagy mondhatnánk azt is, végül vakvágányra döcögött.
A vasútállomások elengedhetetlen tartozéka a váróterem melletti resti. Az a hangulatos helyiség, ahol egy ital és egy rántott húsos, kissé száraz szendvics elfogyasztása közben az utazó fontos információkat szerezhet. És ha szerencsénk van, a jobb restikben még „Utasellátó" nevű édességgel is szolgálnak. Na, Kapuváron ez most végleg megszűnt.
Nemrégiben a vasúttársaság lebontotta a pályaudvar melletti vendéglátóhelyet. Józan Tibor, a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Rt. (GySEV) soproni központjának vasútigazgatója elmondta, az épület hidegbüféként működött és meglehetősen rossz állapotban volt már. A teljes felújítás mintegy tizenötmillió forintba került volna. A resti utolsó bérlőjét a társaság bátorította, hogy a helyet újítsa fel. A vállalkozó azonban nem látott üzletet a dologban. A bérleti díj pedig a vasutat nem inspirálta. Kiderült, ha a GySEV állja a befektetést, az közel húsz év alatt térülne meg, s ez nem jövedelmező. A társaság tervei között az sem szerepel, hogy hasonló létesítményt építtet, hisz mint elhangzott, az állomáson van elég más feladat is, amivel foglalkozni kell.
– Nem tartozik a vasút profiljába, hogy vendéglátóhelyet üzemeltessen. Inkább magántőkét kellene ide bevonni. Az utolsó bérlő példája ellenben azt mutatja, hogy nincs érdeklődés – mondta az igazgató. Hozzátette, veszteségforrás volt a büfé üzemeltetése.
– Ha az utasok részéről igény mutatkozik, akkor cégünk italautomatákat helyez el a váróteremben, melyek minden igényt kielégítenek.

Fejlesztenek is

A közelmúltban komoly fejlesztések voltak a kapuvári állomáson. Megépült a központi forgalmi irányítás, ami jelenleg már próbaüzem alatt van, s januártól teljes kapacitással dolgozik. Műszaki jellegű fejlesztések segítik a forgalmi szolgálat ellátását. A pénztár, a váróterem, a szolgálati lakások is jó állapotban vannak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A képzetteket keresik Kapuváron

Kapuvár térségében – a megyei átlaghoz hasonlóan – a regisztrált munkanélküliek száma… Tovább olvasom