Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Veszkényben nem zár be, fejleszt a Novomatic

Egyik olvasónk SMS-üzenetével ellentétben nem zár be, inkább több munkát hoz Nyugat-Európából a veszkényi Novomatic.

„Felháborító, hogy a Rábaközben újabb üzem fog bezárni, a Veszkény Novomatic. Egy aggódó lakos" – írta SMS-üzenetében lapunknak egyik olvasónk.

 – Bátran állíthatom, nem kell aggódni sem a rábaközieknek, sem a környező megyék Veszkénybe járó dolgozóinak - kezdte céges tájékoztatóját a Veszkényben immár 1998 óta folyamatosan fejlődő Novomatic ügyvezetője. Csendes Olivér igyekezett megnyugtatni mindenkit, olvasónk véleményét vélhetően arra alapozta, hogy a cég a rendelkezésre álló saját kapacitásai függvényében időszakosan alkalmaz munkerő kölcsönzötteket, akiknek a létszáma folyamatosan változik, jelenleg nagyon minimális.

A Novomatic Magyarországon több mint 300, ebből csak Veszkényben több mint 250 munkatársat foglalkoztat - mondta Csendes Olivér. A cég alakulásakor alig két tucat dolgozóval kezdték meg napjainkig töretlen fejlődésüket Veszkényben, mára ott tartanak, hogy saját dolgozóik mellett időszakosan 60-90 munkerő kölcsönzött munkatársat foglalkoztatnak.

– A termelési csúcsokat csak így tudjuk teljesíteni, ám azt hangsúlyoznom kell, hogy stabil, állandó gárdánkból, a megrendeléseink év végi visszaesése miatt nem küldtünk el senkit - tette hozzá az ügyvezető. Kiemelte; amennyiben azt a termelés volumene szükségessé teszi a következő évben is tervezik munkaerő kölcsönzött dolgozók foglalkoztatását.

Friedrich Krug és Csendes Olivér: A Novomatic hosszú távra tervez Veszkényben.
Friedrich Krug és Csendes Olivér: A Novomatic hosszú távra tervez Veszkényben.


A cég ügyvezetője kijelentette, fontos, hogy képzett, megbecsült dolgozói legyenek a Novomaticnak, akiket évente több mint százezres cafeteriával, oktatási és utazási (100 százalékban) támogatással igyekeznek helyben marasztalni, ezáltal nem is jellemző a fluktuáció a cég veszkényi üzemére. Például négy éve Farádról jár be Bodáné Bogdán Mónika, aki lapunknak szintén a szociális szempontokat emelte ki munkahelyén. Élelmiszeripari szakmából jött a Novomatichoz, ám döntését a mai napig nem bánta meg.

– A 2012-es év (ekkor változott a szerencsejáték törvény) kivételével minden évünk nyereséget mutat, melyből természetesen a veszkényi óvodát, egyéb rendezvényeket is támogatunk, bár azt meg kell jegyeznem, ez a támogatás az említett év előtt magasabb volt - mondta az ügyvezető.

A két évvel ezelőtti jogszabályváltozások nyomán a cégcsoport másik kettő pillére közül a pénznyerő automaták bérbe adása jelentősen visszaesett, míg az I. kategóriás játéktermeiket be kellett zárni, mely több milliárd forintnyi magyarországi beruházás azonnali leírását eredményezte. A kieső bevételek pótlása céljából jelenleg orvosi műszerekhez, autóiparhoz és elektronikai iparhoz gyártanak alkatrészeket, főtevékenység a kábelgyártás mellett.

Bodáné Bogdán Mónika már négy éve jár az üzembe Farádról. Élelmiszer-ipari szakmából jött a céghez, döntését nem bánta meg, az előnyök között elsősorban a szociális szempontokat emelte ki.
Bodáné Bogdán Mónika már négy éve jár az üzembe Farádról. Élelmiszer-ipari szakmából jött a céghez, döntését nem bánta meg, az előnyök között elsősorban a szociális szempontokat emelte ki.


– Cégünk termelése szinte teljes egészében nyugat-európai piacra megy - így a hazai gazdasági környezet kevésbé befolyásolja az üzletmenetet - jelentette ki a Novomatic ügyvezetőjeKiemelte, további fejlesztéseik közt németországi, svájci és kínai üzletek szerepelnek.

– A Novomatic szakmai és műszaki felkészültsége a garanciája annak, hogy a cég hosszú távra tervezzen Magyarországon és Veszkényben - tette hozzá ügyvezető kollégája véleményéhez a cég másikügyvezetője, Friedrich Krug.        

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három autóból is kilopták a tolvajok a táskákat Csornán

Három hasonló lopás az autókból. Vajon tolvajbanda dolgozott Csornán? Tovább olvasom