Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Veszkény - „Az utca együtt megy nyugdíjba"

Hat-nyolc év alatt elkelt Veszkény legújabb utcájának közel harminc telke.

– A 2015-ös esztendő beköszöntével nemcsak az új évet köszöntöttük az ősszel megválasztott testülettel, de új közös hivatal alakítása és jegyző-„csere" is zajlott az év elején – tájékoztatta lapunkat Veszkény – szintén új – polgármestere. Németh Árpád elmondta, az önkormányzatok felállásával és Vitnyéd járásból való kiválásával így alakult a közös hivatal összetétele: Veszkény és Osli mellé – sokakat meglepő módon – beérkezett Hövej is. A Kapuvári járás bővülésével a vitnyédi közös hivatal Agyagosszergénnyel erősödött, ide került aztán a veszkényi jegyző is.

Egy év alatt újabb telkeket adtak át az érdeklődőknek.
Egy év alatt újabb telkeket adtak át az érdeklődőknek.


– Fiatalítottunk ezen a téren, az új jegyző év elejével kezdte meg a munkát – tette hozzá a polgármester.

A fiatalítás azonban nem csak a községházán érhető tetten, a Rábaközben talán ritka módon egy komplett utcányi fiatal család költözött Veszkény Széchenyi utcájába az elmúlt években. A falu nyugati szélén még az előző testület alakított ki 27 új építési telket, melyeket aztán el is kapkodtak a jobbára helyi és a környező településekről beköltöző fiatalok. A polgármester az érdeklődés szintjét jellemezve elmondta, az utolsó három telket egy hónapon belül vették meg.

– Számos okot látok a község létszámának növekedésében, ennek csak az egyik oka lehet az, hogy a kialakított telkeket önköltségi áron (kétmillió forint környékén) adtuk el. Úgy vélem, a helyi prosperáló cégek (Met-Na 170 körül, Novomatic 200–300 körül) dolgozói létszáma évek óta emelkedő tendenciát mutat – hangoztatta a veszkényi polgármester.

Kiss József
Kiss József 


A konjunktúrát továbbra is szeretnék Veszkényben meglovagolni, a községháza szándékai szerint a Széchenyi utca folytatásában újabb 19–20 telket alakítanak ki fiatal, beköltöző családok számára. A belterületbe vonás és közművesítés jó egy évet vehet igénybe, az eladási árat továbbra is önköltségben számolja a polgármester és a testület.

Németh Árpád
Németh Árpád


A veszkényi beköltözők részéről Kiss József nyilatkozott lapunknak, aki pár éve Kapuvárról költözött a szomszédos községbe. – Akkoriban Kapuváron nem nagyon volt elégséges nagyságú új telek és a kedvező ár sem volt utolsó, ami miatt Veszkénybe költöztünk. Az már csak hab a tortán, hogy itt sok az ismerős – mondta a fiatal férfi, aki szerint a lakók átlagéletkora megegyezik. – Majd együtt megyünk nyugdíjba – jegyezte meg Kiss József.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Traktor tolta a havat, de a közút megbízásából

Olvasói felvetés: A közútkezelőt kérdezném, a markotabödögei bekötőút Kónytól Fehértóig melyik… Tovább olvasom