Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Veszélyben volt a fenyves

Himod külterületén tegnap délután leégett mintegy negyvenhektárnyi kaszáló. Németh Szabolcs százados, a kapuvári tűzoltóság osztályvezetője elmondta: a fellobbanó lángokat vélhetően egy kaszálógép okozta, melynek lapátjai egy kődarabon szikrát vetettek és ez felgyújtotta a száraz füvet.
A soproni, kapuvári, csornai és sárvári tűzoltóság nagy erőkkel vonult a helyszínre, majd másfél órai megfeszített munkával megfékezték a lángokat. Németh százados hangsúlyozta: a szomszédos fenyőerdő veszélyeztetettsége miatt a kaszálót körbeszántották.

Más tüzes esetek

Több tűzesethez is vonultak az elmúlt napokban a csornai tűzoltók. A csornai határban, a Lókút-dűlőben az árokpart égett, a lángok átterjedtek a lábon álló zabra is. A tűzoltók gyors kiérkezésének köszönhetően mindössze 500 négyzetméternyi területen égett el a tábla. Vasárnap Bezi határában gyulladt meg közel 100 bála széna – szándékos gyújtogatás miatt a rendőrség vizsgálódik. Fehértón, a Szőlő utca végén két fűzfa gyulladt meg a tövükbe lerakott szemét miatt. Mivel a lángok a szomszédos gabonatáblát is veszélyeztették, a tűzoltók avatkoztak közbe, hogy a nagyobb kárt megakadályozzák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Irányok, tilalmak

A közeljövőben Csorna több pontján is változik a közlekedés rendje. A változásokat folyamatosan… Tovább olvasom