Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Veszélyben a kastély

Úgy hírlik, megint a bezárás veszélye fenyegeti a mihályi Kastélyszállót. Ám lehet, hogy megyei összefogással megmenthető lenne az épület. A napokban ismét rossz hírek járnak a mihályi Kastélyszálló sorsa felől.
Állítólag az illetékesek továbbra sem mondtak le arról, hogy bezárják a jobb sorsra érdemes létesítményt.
Valóban ilyen aggasztó a helyzet? – kérdeztük dr. Németh Évától, a megyei közigazgatási hivatal vezetőjétől, aki éppen azon fáradozik, hogy különböző rendezvényekkel sikerüljön megtölteni a kastélyt.
– Sajnos, én is úgy tudom, hogy november 20-tól a Miniszterelnöki Hivatal Üdültetési Főigazgatósága be kívánja zárni a kastélyt, mert nem rentábilis – mondta a hivatalvezető. – Most azt kutatjuk, hogy jövőre milyen továbbképzéseket lehet itt megtartani és szeretnénk megtervezni azokat a rendezvényeket, amelyek márciustól betöltik a házat. Rendkívül fontosnak tartom, hogy a megyében legyen egy olyan oktatási központ, amit bárki igénybe vehet és a mihályi kastély kiválóan alkalmas erre, hisz könnyen megközelíthető, csodálatos környezetben van.
– Nyilván tetézi a bajt, hogy még a felújítás sem fejeződött be teljesen.
– A felújítás attól függ, hogy mennyire lesz gazdaságos a kastély működtetése. Ha az lesz, akkor a felújítás sem marad el, de ha nem, akkor Damoklész kardja továbbra is az épület felett lebeg majd.
– Lát esélyt arra, hogy elvonulnak a viharfelhők Mihályi büszkesége fölül?
– Bízom abban, hogy ezt a kastélyt meg lehet menteni. Mégpedig akkor, ha a megyében lévő cégek, szervezetek, állami és önkormányzati szervek ide koncentrálják a rendezvényeiket, továbbképzéseiket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alpolgármestert választanak

Két héttel ezelőtt nem tudtak a kapuvári képviselők alpolgármestert választani. Ma újra üléseznek és… Tovább olvasom