Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Véradók tisztelete

Csorna - Véradókat köszöntöttek a hétvégén Csornán. A véradók napja alkalmából rendezett ünnepségen ajándékot kaptak a legtöbbször segítők, valamint azok, akik elérték a felső korhatárt.

Véradóit köszöntötte a hétvégén a vöröskereszt csornai területi szervezete. A véradók napja alkalmából ajándékot kaptak  azok a véradók, akik harmincszor, negyvenszer, ötvenszer, illetve hatvanszor nyújtották karjukat.

A csornai ünnepségen a száz felettiekről sem feledkeztek el. Samu Istvánné, Kertai Ferenc és Szabó András közel százötvenszer adtak vért. „Nyugdíjba vonulókat" is búcsúztattak a véradók. Kópházi Sándor és Varga László ugyanis elérték azt a kort, a 65 évet, mely után már nem adhatnak vért. Tőlük ajándékkal vett búcsút a véradók népes családja.

Nyugdíjba vonulók: Varga László és Kópházi Sándor

A közelmúltban számos megyei és országos kitüntetést  kaptak a csornai területen dolgozó vöröskeresztesek.

Országos véradás-szervezői kitüntetést vehetett át például dr. Varga Borbála, a kónyi szervezet elnöke és Koloszár Sarolta, a csornai területi szervezet vezetője. Megyei szervezői kitüntetésben részesült Kovácsné Giczi Gizella egyedi vöröskeresztes titkár. A területi szervezet „Kiváló véradó-kollektíva" elismeréssel jutalmazta a Csornai Rendőrkapitányságot. A díjat Kiss József alezredes, kapitány vette át.

Dr. Varga Borbála kónyi elnök véradás-szervezői munkájáért kapott elismerést.

Az ünnepségen a véradókat Koloszár Sarolta köszöntette, majd Borbélyné Nagy Ágnes megyei igazgató fogalmazta meg gondolatait. „A vér az egyetlen gyógyszer, amely semmi mással nem pótolható, amit csak ember adhat. Ezért nagyszerű tett a véradás, aminél emberibb cselekedet nincs" – mondta. Az igazgató hozzátette: megyénkben évente összesen 30 ezer véradás történik. Ezzel az országban az elsők között vannak a véradók.

Dr. Gerencsér Gyula, a csornai területi szervezet elnöke arról beszélt, hogy évente 150–200 ezer embernek van szüksége vérre. Amint megjegyezte, a véradásért a köszönet kifejezhetetlen, a véradóknak megbecsülés és tisztelet jár. Az ünnepelteket köszöntötte még dr. Turi György, Csorna polgármestere, illetve a megyei vérellátó szolgálattól dr. Takács Krisztina.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepköszöntő a rendházban

Csorna - Az adventi időszakot köszöntötték szombaton Csornán. Az ünnepség keretében megnyitották az… Tovább olvasom