Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Véradók, rászorulók, táborozók

Kapuvár - Kapuváron a nyári hónapokban is sikeres véradásokat és eredményes gyűjtőakciókat szerveztek, a fiatalok körében pedig egyre népszerűbb a Vöröskereszt.
Eredménynek értékelte Takácsné Szakács Ilona, a Magyar vöröskereszt Kapuvár területi vezetője, hogy idén már a városban bonyolította le a szervezet a gépjárművezető-tanulók elsősegélynyújtó vizsgáját. Korábban ezért Győrbe vagy Sopronba kellett utazniuk a tanulóknak. Két hónap alatt száznegyven embert vizsgáztattak. Ősztől szeretnék a munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyamokat is elindítani, melyre a törvény is kötelezi a munkaadókat.

A szervezet ifjúsági tevékenységéről Takácsnétól megtudtuk: a fiatal vöröskeresztesek közül ketten a nyár folyamán részt vettek egy elsősegélynyújtó programban, ahol önkéntesként a megszerzett tudásukat alkalmazhatták a Balaton környékén, s a Kapuvári Napokon is elsősegélynyújtó ügyeletet adtak.

A fiatalokra a vöröskereszt a véradások szervezése során is számít. Jól működik az iskolai vöröskeresztes mozgalom a tanárelnökök támogatásával. Továbbra is végzik a ruhagyűjtést, iskolakezdésre is terveznek egy akciót.

Az elmúlt félévben sikeresek voltak a véradások. Nyáron is nagy hangsúlyt fektettek erre, hiszen ilyenkor nagyobb szükség van vérre. Harmincszoros véradóik a soproni vérellátótól igényelhetik a vizitdíjmentességet – tette hozzá a területi vezető.

Az egészségkárosodott gyermekek közül idén a területről négy rászoruló nyaralását tudták biztosítani a májusi gyűjtőmunka, valamint az iskolákban meghirdetett „Egy gombóc fagyi ára a beteg gyermekért" akció segítségével. Emellett a helyi vállalkozók és vállalatok is támogatták a nyaralást. A hegykői tábor lakóinak az ifjúsági vöröskeresztesek vittek adományokat.

Bódai Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autó nélkül a gyógyítás került veszélybe

Csorna - Lehetetlen helyzetbe került a csornai Makray család. Lányuk, Dalma mozgássérült, hetente… Tovább olvasom