Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Véradók, önkéntesek, támogatók

Harminchat alapszervezettel és 1251 taggal működik a kapuvári területi vöröskeresztes szervezet.
Tavaly is kiemelt feladata volt a Magyar Vöröskereszt kapuvári területi szervezetének a véradások szervezése. Kapuvár és vonzáskörzetében 1644-en nyújtották karjukat a véradásokon. Ez a lakosság csaknem hét százalékát jelenti, s a levett vér nagy része a kapuvári kórházba került.
Takácsné Szakács Ilona területi titkár elmondta: az önkéntes tagok és az ifjúsági Vöröskeresztesek is besegítenek a különféle gyűjtésekbe, valamint az egyéb feladatokra való mozgósításokba. Vállalják a véradások szervezését, népszerűsítik a tüdőszűrést és a Vöröskereszt rendezvényein műsorral kedveskednek a meghívottaknak. A véradók hagyományos év végi köszöntésekor 78 véradót tüntettek ki többszörös véradásért.

Takácsné ehhez hozzátette: tavaly két mozgássérült gyermek nyári táborozását segítették a gyűjtések, illetve a különböző támogatások révén, s két középiskolás Vöröskeresztesük vezetőképzős részvételét is sikerült biztosítaniuk. Megyei pályázati támogatással a terület három középfokú intézményében elsősegélynyújtó-tanfolyamokat szerveztek, melyeken hatvan gyerek vett részt.

Tavaly 725 rászoruló részére adtak támogatást. Ehhez a megyei Vöröskereszttől, illetve a helyi támogatóktól kapott adományok révén jutottak. A segélyezések során szorosan együttműködtek az iskolákkal, óvodákkal és a bölcsődével, valamint az egyéb karitatív szervezetekkel. Karácsonyi szeretetakciójuk során majdnem hatvan ember jutott vásárlási utalványhoz a személyi jövedelemadó felajánlott egy százalékából. Az idei év kiemelt feladata továbbra is a véradások, valamint az elsősegélynyújtó-tanfolyamok szervezése. Fontos a taglétszám megtartása, a tagtoborzás és a fiatalok minél szélesebb körű bevonása a karitatív tevékenységbe – mondta Takácsné Szakács Ilona.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeretet hófehér mintákon

Tizenegy gyermek, tizennyolc unoka, tíz dédunoka. Nem mindennapi nagy családdal büszkélkedhet a… Tovább olvasom