Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Vegyszereket loptak a kft. raktárából

Szil - Speciális gyomirtó szert vittek el a szili Hidráns Mezőgazdasági Kft. raktárából. A tolvajok nyolcmillió forintos kárt okoztak.
Nyolcmillió forint értékben loptak el vegyszert a szili Hidráns kft. telephelyéről. A rendőrség nyomoz, a társaság egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel.

Szűcs Kelemen, a Hidráns kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a cég kisföldi majorjának vegyszerraktárát dézsmálták meg a tolvajok. A méreg mintegy 200 hektárnyi földterület kezelésére alkalmas.

– Szombaton reggel vettük észre a lopást, amikor kollégáim permetezni indultak volna – jegyezte meg a szili kft. vezetője. – Speciális gyomirtó kellett elsősorban az elkövetőnek, illetve kisebb mennyiségben gombaölő szert vitt magával. Voltak egyéb, például cukorrépára való vegyszerek is a raktárban, de azokhoz nem nyúltak.

Szűcs Kelemen megjegyezte: a Hidráns telephelyein rendszeresen fordultak elő kisebb-nagyobb lopások, legutóbb például vasat vittek el tőlük. A mostani azonban „minden határon túlmegy".

Kiss József alezredes, csornai kapitány hozzátette: mindazok, akik információval rendelkeznek a szili vegyszerlopással kapcsolatban, a Csornai Rendőrkapitányságon tehetnek bejelentést. A bejelentők személyét bizalmasan kezelik. A kapitány elmondta: a Hidráns vegyszerraktárát mozgásérzékelős riasztó „figyelte". A szerkezet vezetékét azonban az elkövetők el-, az ajtókon lévő lakatokat pedig levágták. „Az eljárást megindítottuk. Mivel nagyobb mennyiségű vegyszerről van szó, érdeklődünk azokon a helyeken, melyeken ilyen tételű méreg megjelenése feltűnhet" – fogalmazott Kiss alezredes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornai testületi ülés: strand, kórház, parkgondozás...

Csorna - Este hét órakor ért véget a délután fél ötös kezdéssel meghirdetett csornai… Tovább olvasom