Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Végre újabb munkahelyek, előtérben a fémipar

Több mint százmillió forintos beruházással újabb munkahelyekkel bővül a beledi Provertha. A rábaközi kisváros más cégei is bővítenék létszámukat. Feltörekvőben a fémipar.

A minap Kapuváron írták alá azt a szerződést, melynek értelmében a német–magyar Provertha cég félmilliárdos pályázati forrás mellett összességében kétmilliárd forintból újabb beruházásokat valósít meg magyarországi üzemeiben.

Emellett galvanizálóüzemet hoz létre Kapuváron. A támogatási szerződés kapuvári aláírásakor Szalay Antal gyártulajdonos lapunknak kijelentette, munkatársai miatt sem teheti meg, hogy a pályázati támogatást ne vegye igénybe, hiszen a Provertha versenyhátrányba kerülne más, hasonló profilú cégekkel szemben.

Helyére kerül az új 100 milliós berendezés.
Helyére kerül az új 100 milliós berendezés.

A beruházás „előszeleként" már az elmúlt hét végén megjelent az első új gép, ezúttal a beledi Provertha üzem udvarán. Gerencsér Jenő üzemvezető tájékoztatása szerint a 100 millió forintos fémfröccsöntő gép egyelőre a beledi üzem belvárosi részébe kerül. Terveikben azonban szerepel ennek a régi malom épületébe való telepítése.

– Az 55 tonna zárónyomású fröccsöntőgép beszerzését a megnövekedett rendelésállomány tette lehetővé, ami magával hozza öt-hat új munkatárs felvételét is – mondta az üzemvezető.

A németországi Pforzheimben székelő Provertha a rendszerváltás hajnalán jelent meg Magyarországon, lévén tulajdonosa, Szalay Antal beledi származású. Kezdetben egy fővárosi bejegyzésű cégen keresztül dolgoztak (1981–1989-ig) a Rábaközben, majd 1989-ben nyitották első saját üzemüket, 18 dolgozóval. Napjainkban csak a beledi üzem több mint száz munkatársat foglalkoztat, mintegy 60 bedolgozó munkással együtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árpád a második legjobb alpaka mén

Az ország egyik legjobb alpakatenyészetét a Rábaközben találjuk. Tovább olvasom