Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Végleg kizárhatják a termált a szolgáltatásból

Ha nem fizetik ki a milliókat, a Pannon-Víz rt. végleg lekapcsolja rendszeréről a csornai strandot.
A Kisalföld augusztus 24-i számában közöltük a csornai termálfürdőt üzemeltető Kerti Park Kft. tulajdonosának nyilatkozatát azzal kapcsolatban, hogy a Pannon-Víz rt. kizárta a fürdőt a szolgáltatásból (Másfél milliót kifizettek, de a jövő bizonytalan – Kisalföld, augusztus 24., 6. oldal). Günter Herneth, az osztrák vállalkozó arról beszélt, hogy a strandot csak nagy veszteségekkel tudják működtetni, ráadásul a vizet szolgáltató Pannon-Víz rt. sem áll jóindulattal a céghez. Szabady János, az rt. kommunikációs vezetője az írásra reagálva nyilatkozatot juttatott el szerkesztőségünkbe. Ebben leírja: már a januári, februári és márciusi vízdíjat is áprilisban, határidőn túl fizette ki a kft., miután a szolgáltató erre felszólította. Az áprilisi, májusi és júniusi számlák miatt szintén több alkalommal küldtek felszólítást, majd a július 27-i lejárat után kizárási figyelmeztetést postáztak. Miután a Kerti Park erre sem reagált, augusztus 17-én figyelmeztető kizárást hajtottak végre (Elzárták a vizet a csornai termálban – Kisalföld, augusztus 18., 1. és 6. oldal). A több mint hétmillió forintos tartozásból ezután másfél milliót törlesztett a kft. Augusztus 18-án a Pannon-Víz levélben figyelmeztette az üzemeltetőt, hogy amennyiben a fennmaradó hatmillió forintot nem fizeti meg, végleg megszüntetik a vízszolgáltatást. A tartozást ennek ellenére sem térítették meg, sőt, augusztus 25-ével újabb 4,5 millió forintos tartozás megfizetése járt le.
„ A kizáráshoz a tisztességesen fizető fogyasztók érdekében folyamodtunk" – írja Szabady János, s a fizetési határidőkkel kapcsolatban megjegyzi: az rt. utólag, a következő hónapban számláz, a határidő a kézhezvételtől számított nyolc nap. „Hátrányos megkülönböztetésben nem részesítettük a Kerti Park Kft.-t sem, ugyanis ebben az évben a közületi fogyasztóknál ez a negyedik eset, hogy nem fizetés esetén kizárással élünk. Ezzel a még nagyobb összegű tartozást kívántuk elkerülni" – tájékoztatott a kommunikációs vezető.
Günter Herneth panaszára, miszerint a rendszer újbóli megnyitása után szennyezett víz érkezett a strandra, Szabady János leírta: amennyiben opálos víz mutatkozna, ami nem kizárt, helyben kell jelezni az rt. munkatársainak, akik az átmosatást elvégzik. A Pannon-Víz rt. azért kéri a kft.-t a pontos fizetésre, hogy a határidőre teljesítő fogyasztókat miattuk ne érje hátrány.
Szabady János állításait a Kerti Park Kft.-nek küldött felszólító és tájékoztató levelek másolatával támasztotta alá.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanulmány a Hanság szeszélyeiről

Egy éven belül másodszor kapott elismerést honismereti tanulmányáért a győrsövényházi Fajkusz Beáta. A fiatal gimnazista ezúttal a Hanság szeszélyeiről írt. A dolgozat érinti a halászatot, az erdő- és legelőgazdálkodást és a mocsaras vidékhez kapcsolódó – lidércfényekről, elsüllyedő lovas kocsiról, boszorkányokról szóló – hiedelmeket, babonákat is. Tovább olvasom