Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Véget vetne az erőpolitizálásnak

A Kisalföld vállalta, hogy bemutatja Csorna polgármesterjelöltjeit. Vági Sándor függetlenként kéri a helyiek bizalmát október 12-én. Jelenleg városgondnokként dolgozik a Vilmos Park kft.-nél. Tisztességes és nyitott városvezetést ígér.

– Mi késztette arra, hogy megméresse magát a választáson?
– Több dolog is motivált. Egyrészt elmaradt a fejlődés, amit Csorna megérdemelt volna. Másrészt ciklusok óta az erőből, a bosszúból való politizálás jellemző. Ennek szeretnék véget vetni, ha megválasztanak.

– Csornán viszont független polgármesterjelölt még soha nem tudott nyerni.

– Ezt tudom, itt a lehetőség a változásra. De olyan polgármester sem volt, aki tiszteletdíjából valamennyit is felajánlott volna Csorna javára. Én ilyen leszek. Sokan megkerestek, hogy induljak, mert ki merek állni az igazamért, a városért és nem félek.

– Kitől kellene félni?
– Azoktól, akiknek kényelmes az állóvíz és nem szeretik, ha valaki felbolygatja. Ezt tudomására is hozzák azoknak, akik esetleg akadályt gördítenek eléjük.

– Köztudott, hogy a Fidesznek ön lelkes támogatója volt. Most mégis ellenfél lett. Dacból vagy sértődöttségből?
– Ma is jobboldali ember vagyok, nem változtam. A cérna viszont elszakadt. Például azért, mert a helyi Fidesz-frakció nem volt hajlandó együtt dolgozni a polgármesterrel. Arról pedig hallani sem akartak, hogy feloszlassa magát a testület, féltve a pozíciójukat. Kértem erre őket, a város érdeke ezt kívánta volna. Sajnos, az egyéni érdekek érvényesültek. Az állami pályázatok elbírálásával sem értettem egyet.

Vági Sándor
Vági Sándor

– Ha megválasztják, vélhetően együtt kell dolgoznia azokkal, akikre most beszélgetésünk során céloz. Menni fog?
– Mindenkivel kész vagyok a kompromisszumra, ha a csornaiak javát szolgálja. Ha valaki bekerül a képviselő-testületbe, attól elvárható, hogy a pártérdekeket félretegye, az egyéni érdekeket még inkább. Ha polgármester lennék, igyekeznék bevezetni. Azoknak az embereknek, akik bizalmat kapnak, Csornáért együtt kell dolgozniuk. Azzal nem szabad zsarolni, hogy ha nem kormánypárti a városvezetés, akkor nem kap támogatást az államtól. Milyen demokrácia lenne ez?

– Milyen feladatok várnak az új testületre?
– Nagyon sok, vannak is terveim. Például kamionparkoló építése a városon kívül, termálfejlesztés téliesített medencével, gyógykezelési lehetőséggel. A fiatalok szórakozásának elősegítése és nem akadályozása. Hangsúlyt fektetnék a pályázatok írására, a civil szervezetek támogatására. Nyolc éve dolgozom városi alkalmazásban, ismerem a gondokat. Tisztességes és nyitott városvezetést ígérek, közvetlen kapcsolatot a testülettel, a polgármesterrel. Zárt ülés például csak akkor lenne, ha a törvény erre kötelezne. Azt szeretném, ha a helyiek mindenről tudnának, ami érinti őket. Én éltem külföldön, demokráciában. Jó volna végre elkezdeni a felzárkózást.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varga János-fogathajtó verseny

Egyes, kettes, négyes és póni kategóriában rendezik a hét végén a Varga János nemzetközi, regionális… Tovább olvasom