Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Véget ért a LEADER-ötletparádé

LEADER-pályázatok benyújtására készül a csornai önkormányzat. A támogatásokból rendezvényeket szerveznének, megkezdődne a Rábaköz szíve kampány és jutna a premontrei színpad felújítására is.
A csornai önkormányzatot az elmúlt időszakban több kritika is érte amiatt, hogy nem használja ki a vidékfejlesztési pályázatokat. A képviselő-testület legutóbbi ülésén azonban több ötletet is elfogadtak, melyekhez a LEADER-programon keresztül számítanak támogatásra.

A pályázatok benyújtását előzi meg az „ötletelés", azaz rövid összefoglalóval ismertetik meg az igények elbírálóit. A helyi bírálóbizottság eldönti aztán, hogy a tervek illeszkednek-e a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület stratégiájába. Az önkormányzat több területet is megcélzott az elképzelésekkel. A település rendezvényei közül támogatást remélnek a Rábaközi Napokon belüli Hagyományok napjához. Ezen a csornai lakodalmas ceremóniáját elevenítenék fel, de lennének koncertek, hagyományőrző mesterségek és gasztrofesztivál is. Legfeljebb négymillió forint nyerhető ezen a kiíráson.

A Premontrei parkban található színpadra és környezetére ráférne a felújítás. Az önkormányzat hatmillió forintot is nyerhet.
A Premontrei parkban található színpadra és környezetére ráférne a felújítás. Az önkormányzat hatmillió forintot is nyerhet.


A zenepaviloni koncertekre is szeretne a város forrást kapni. Helyi zenekarok, hagyományőrző csoportok lépnének fel, az elnyerhető összeg 250 ezer forint. Akár kétmillió forintot is nyerhetnek a szervezők a csornai Tavaszi Fesztiválhoz. E rendezvényen helyi és térségi értékeket mutatnának be, vagyis lehetőséghez jutnának a rábaközi művészeti csoportok.

A Rábaköz marketingjére, népszerűsítésére ugyancsak kétmillió forintot kaphat az önkormányzat. A projektben Csorna mint a Rábaköz szíve jelenne meg. Arculati elemek kialakítása, írásos és digitális marketinganyagok készítése szerepel az elképzelések között. A közösségi terek és rendezvények létrehozása címszó alatt a Premontrei parkban a Park-színpad Közösségi Tér kialakítását jegyezte be az önkormányzat. A színpad felújítására, a nézőtér korszerűsítésére, mellékhelyiségek építésére, tereprendezésre lenne szükség a parkban.

Erre a célra hatmillió forint az elnyerhető összeg.

A képviselő-testület megbízta Kenesei Gáborné alpolgármestert, Szalayné Galambosi Tímeát, a Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatóját és Horváth Péter jegyzőt a pályázatok részletes kidolgozásával. Az anyagok benyújtásáról a testület várhatóan a novemberi ülésén dönt.

Olvasóink írták

 • 12. rick_ 2011. szeptember 16. 19:09
  „Tettes, bocsi, én értettem félre, hogy miről is szól a cikk.
  Nem tudtam, hogy a "több kritika is érte" után abba kellett volna hagynom az olvasást és vadul elkezdeni bólogatni, meg a billentyűket verni. Elnézésedet kérem.

  A hihetetlen önfeláldozásodért, és mindenért amit ingyen teszel még azzal együtt is mélységesen tisztellek, hogy a képviselőkkel ellentétben téged senki nem kért fel semmire. Ha legközelebb indulsz a választáson, feltétlenül rád szavazok, de nehogy tévedésből mást juttassak majd képviselői fizetéshez, a csornai rendőröktől előtte megkérdem, hogy mi a neved és a címed.

  Jó lesz így?”
 • 11. tettes 2011. szeptember 16. 15:21
  „"A több kritika is érte"Ez a téma!!”
 • 10. merzsebet 2011. szeptember 16. 13:00
  „A téma "a vidékfejlesztési pályázatok" vagy tévedek?”
 • 9. tettes 2011. szeptember 16. 10:30
  „Bocsi,de ha én nem csinálok semmit azt ingyen teszem.A megválasztott képviselőink meg pénzért ugyan ezt teszik.Na akkor most mi van --rick--.Az ismeretlenségről meg annyit,hogy az itt kommentelőkről még az olyan rendőrségnek mint a csornai is van kimutatásuk,névvel címmel.”
 • 8. rick_ 2011. szeptember 16. 07:56
  „Tettes, hát miért nem zártad le Te, ha szerinted az a megoldás?
  Ja, hogy tudod, hogy azt nem szabad? Meg törvénytelen lenne?
  Értem én, hogy laza névtelenségbe burkolózva könnyű másokat fikázni, de akkor is elég béna amit itt művelsz.”
 • 7. tettes 2011. szeptember 16. 07:16
  „Kedves Merzsébet!!Nem voltak Út lezárások!!Félpályás szír szar parkolás az volt,de az semmi.”
 • 6. m.peti 2011. szeptember 15. 22:24
  „http://www.csorna.hu/kozadat/letolt/kompl_vfejl_strat.pdf
  Ebben a dokumentumban részletesen lehet olvasni a város fejlesztéseiről, meg az ütemtervről, a napokban olvastam, hogy az elkerülő 2015re készül el, hát eléggé remélem hogy meg is lesz, mert az a zaj ami itt van, bár nem tudom, hogy enélkül nem lenne e túl üres a város... no mindenesetre fejlődik ez a city az tuti, már csövesek vannak, meg verekedések is. most már csak fősuli és belváros meg helyi járat kellene, és én hepi lennék.

  a link kb a 100. oldal után kezd izgalmas lenni 110oldal felé írják az ütemtervet. érdekes. el kell olvasni :)”
 • 5. merzsebet 2011. szeptember 15. 21:26
  „tettes abban igazad van hogy a forgalom elviselhetetlen.Útlezárások meg voltak ,sőt tüntetések is ,nem csak az elkerülő út miatt hanem a kórházért is.Történt valami,fönt jót mosolyogtak ránk.Gondolom ,mert érdemben nem történt semmi.
  Még egyszer írom az elkerülő út építésebe a városvezetés nem szólhat bele.Az ogy.képviselő annál inkább.
  Azt ígérte meglesz.”
 • 4. tettes 2011. szeptember 15. 20:34
  „Mi köze az elkerülőnek,meg a termálnak a választásokhoz???Ugye ezt nem komolyan kérdezed.Itt évek óta ezen nyer vagy veszít valaki.Egy "tökös " polgármester már lezáratta volna az átmenő forgalmat.Ja,hogy ez nem megengedhető a demokráciában??Bocsánat,de szerintem amit az átmenő forgalom,tesz ezzel a kicsi várossal,az sem megengedhető.”
 • 3. merzsebet 2011. szeptember 15. 20:07
  „Mi köze a választásnak a termálhoz és az elkerülőhöz?.Az elkerülő kormányfeladat.
  A termál meg lerágott csont.Másé a kút ,és másé a terület amin át kéne vezetni a vizet a fürdőbe..Úgy tudom az önkormányzaté csak a fürdő.Ilyen pályázati lehetőséget nem olvastam a cikkben.Biztos nem volt.
  Még egy kérdés ..mit jelent az hogy ötletételes?.Kukszi az eddigi hozzászólásaidban azt éreztem hogy értesz a ahhoz amiről írsz,vagy legalább is érdekel..Tudnod kéne hogy vannak direkt pályázatírók.A cikkben említett 3 ember a felelős az egészért,nem gondolod? Hogy mit ír a cikk írója..."az ű dóga."”
 • 2. kukszi 2011. szeptember 15. 18:22
  „Ez nem ötletételes, hanem bohózat. Komoly , megalapozott pályázatokat kellene Írni.
  Ők a pályázat írok ????
  Vak vezet , világtalant !!!!!”
 • 1. tettes 2011. szeptember 15. 14:18
  „Ezek szerint nem lesz mostanában csornán választás,mert se thermál,se elkerülő.Csak ilyen nyögvenyelések,vagy mik.Ezeket amiket felsoroltak a beszedett adókból kellene megvalósítani.Vagy az kell máshova??Hova??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szórólapok ellen nem sokat tehetünk

A Kisalföldben olvashattuk, hogy a panelházakba nem mehetnek be a szórólapozók. Tovább olvasom