Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Véget ért a csornai demonstráció

Csorna - A 85-ös és a 86-os főutak bevezető szakaszain félpályás lezárásokkal tiltkoztak a csornaiak a nagy átmenő forgalom miatt. Hat órakor véget ért a demonstráció. A forgalmat még rendőrök irényítják, amíg a torlódások meg nem szűnnek.
18.00: Hat órakor véget ért a csornai demonstráció. A forgalmat még rendőrök irényítják, amíg a torlódások meg nem szűnnek.

A megmozdulás főszervezője, Turi György polgármester elégedett. A Kisalföldnek elmondta: a résztvevők létszáma várakozása szerint alakult.

"Most azt várjuk, hogy az illetékesek lépjenek az elkerülőút ügyében. Ha nem teszik, megismételjük akciónkat. Köszönöm a forgalomlassításban résztvevők segítségét. Azoktól, akiknek kényelmetlenséget okozott a demonstráció, elnézést kérek, de ezt mindenképpen meg kell tennünk. Köszönöm a rendőrök munkáját is, akik segítették a demonstrációt"- mondta a csornai polgármester.

17.18: Kiscsornánál a városból kivezető szakaszon sincs dugó, a forgalom folyamatos. Már a városon is könnyű átjutni.

17.00:
A 85-ös főúton a döri kereszteződésnél tucatnyi autó zárja el a fél utat, várakozni néhány percet kell.

16.29: A Csornára Szombathely felől érkezők várakoznak a legtöbbet a forgalomlassítás miatt, mintegy 25-30 percet. A kocsisor az első almáskertig ér Szilsárkány irányába. A városon való áthaladás folyamatos, nincs fennakadás.

Képgaléria! Kattintson!
15.15: Összesen hetven jármű vesz részt a demonstráción.

Kiss József alezredes, Csorna rendőrkapitánya megerősítette információnkat, miszerint a Szombathely felől érkezőknek kell legtöbbet várakozniuk. Körülbelül tíz percet.

Dr. Turi György Csorna polgármestere a Kisalföldnek elmondta: elégedett a létszámmal, és alig egy óra elteltével a forgalomlassítás hatásával is. A polgármester jelenleg a Mofém-parkolónál van, vele van Áder János, a körzet országgyűlési képviselője is.14.53:
A belváros forgalmát egyelőre nem zavarja a demonstráció, egy-egy helyszínen maximum 5 percet kell várakozni. A legkritikusabb a 86-os út szombathelyi bevezető szakasza, hiszen ott a vasúti átjáró (zárása-nyitása) is nehezíti a haladást.

14.00: Megkezdődött. Rendőri felvezetéssel felsorakoztak a járművek a város négy "kapujába".

13.59: Rövidesen kezdődik a demonstráció Csornán. A négy helyszínen kb. hatvan jármű áll készenlétben, a rendőrök is elfoglalták a helyüket. A demonstrálók jelenleg a részleteket beszélik meg.Korábban:
Forgalomlassító demonstrációt szervez péntek délutánra a csornai önkormányzat. A városon áthaladó főutak egy-egy sávját zárják le délután két órától. A településen áthaladó hatalmas átmenő forgalomra akarják felhívni a figyelmet, illetve arra, hogy évek óta nem történt előrelépés az elkerülőszakasz építésével kapcsolatban.

Turi György polgármester sajtótájékoztatóján megjegyezte: nem az autósokat akarják bosszantani vagy akadályozni, a fő cél a figyelemfelhívás.

– A városon naponta több mint húszezer jármű halad át, ebből öt-hatezer a nehézgépjármű, a kamion – mondta a polgármester. – A nagy forgalom következménye a levegőszennyezés, az egészségügyi értékhatárokat jócskán meghaladó zajártalom, a balesetveszély, a lehetetlen közlekedési helyzet. Valamikor Csorna előnyét élvezte, hogy vasúti, közúti csomópont volt. A mára kialakult helyzet a fejlődés gátja, hiszen több vállalkozás került el bennünket a közlekedés áldatlan állapota miatt.

Turi György polgármester szerint a forgalom Csorna belvárosában elviselhetetlen. Naponta 20 ezer jármű halad át a településen. A város vezetői az építés elhúzódására akarják felhívni a figyelmet.
Turi György polgármester szerint a forgalom Csorna belvárosában elviselhetetlen. Naponta 20 ezer jármű halad át a településen. A város vezetői az építés elhúzódására akarják felhívni a figyelmet.

A demonstráció részleteiről elmondta: a város négy „kapujánál" várják a résztvevőket délután fél kettőkor: északon a termálfürdő parkolójában, keleten a döri bekötőúton, délen a Mofém-parkolóban, nyugaton a kis-csornai szervizúton. Két órakor rendőri felvezetéssel zárják le a járművek a főutak egy-egy sávját. A demonstrációt este hat óráig tartják.


Nagyobb térképre váltás

– Lehet, a csornaiak csalódottak lesznek, hogy csupán négyórás lesz az akció – tette hozzá Turi György. – A célunkat, a figyelemfelkeltést azonban így is elérjük. Gondolnunk kell azonban arra is, hogy Csornán kórház működik, tűzoltók, mentőautók járnak. Őket nem szabad akadályoznunk munkájukban.

Turi György a Kisalföld kérdésére elmondta: az előzetes becslések szerint a demonstráción ötven-hatvan részt vevő járműre számítanak. Nemcsak a csornaiakat, hanem a főutakkal érintett településeken élőket is várják. Az akció akkor éri el célját, ha utána felgyorsulnak az események a beruházás előkészítésével kapcsolatban. Ha nem így történik, az önkormányzat megismétli a forgalomlassítást.

Szeptember 17-én, szerdán este hat órakor a városi művelődési központban lakossági fórumra várják a helyieket, ahol Turi György ismerteti a demonstráció céljait, részleteit.

Olvasóink írták

117 hozzászólás
 • 117. B! 2008. szeptember 23. 10:23
  „Nem politizálni...CSELEKEDNI KELL!!Lényegtelen,ki hová pártol,ha az utak nem változnak...Ti jártok azokon a szar utakon,nem a budapesti nagyurak! Erről ennyit,talán nyitott szemmel kellene járni,és nem okoskodni.”
 • 116. gyöztem-a/joco1-az igazi 2008. szeptember 22. 18:09
  „Szavazzatok a fideszre és lesz elkerülö utatok, ha a fidesz gyözne.”
 • 115. zolika 2008. szeptember 22. 15:30
  „Pan.cser!
  Sajnállak!”
 • 114. 115 2008. szeptember 22. 08:40
  „Igen is lett volna elkerülő. A tervek megvoltak a nyomvonal kitűzésre várt, 2004-ben kezdődött volna az építkezés.
  Aztán jött 2002-ben az mszp és a 100 napos pénzszórás, és a csőd. Így a projektet szépen eltették a fiókba.
  Az meg senkinek nem jutott eszébe, hogy akkor még fele ekkora forgalom volt? Mégis voltak tervek.
  Most mi van? Azt se tudjuk mi lesz a jövő héten. Ez aztán az új magyarország! 2006-ban az szerepelt az mszp honlapján, hogy
  GY-M-S megyében soha ennyi utat nem építettek.
  Ha úgy vesszük ez igaz is :-)”
 • 113. pan.cser 2008. szeptember 21. 15:10
  „112! Látod különbözünk, én jobbra szavazok, nem utálok senkit és nem vagyok rasszista mint Ti. Talán Fletót is meghallgathatnád néha, én ugyan nem kedvelem, de a szájából is egészen más hangzott el tegnap, mint ami tőled "Tudorka" telt. Mi az igaz? Csornának út kell, szerintem ezt a gondot a mai ellenzék fogja megoldani, ha tetszik Nektek ha nem. Ha továbbra is rasszista módon "orsósviktorozol" tőlem azt írsz amit akarsz, engem nem érdekel, raszistákkal nem vitatkozom!”
 • 112. Tudorka 2008. szeptember 21. 13:17
  „pan.cser!
  És amikor az egyik a parlament elnöke volt a másik Magyarország miniszterelnöke, akkor sem voltak döntési helyzetben? Vagy úgy szartak nektek Csornára elkerülő utat építeni. Igen és melyik is az a párt akinek az elnöke több elbukott választás után is a helyén van. Imádjátok csak az orsós viktort. Az a szerencse, hogy az ország jelentős része úgy utálja, hogy inkább szavaz bárkire vagy otthon marad, de rá nem. Én is utálom.”
 • 111. pan.cser 2008. szeptember 21. 12:13
  „"zolika"! Ha nem tetszem nem olvasol és nem idegeskedsz azon, hogy már megint az orrotok alá dörgöltek valamit. A szélhámosok hazudnak, főleg szegény nyugíjasokat szokták becsapni. Most is ez történt. Fletó hazudott, dugdosott, de nem csináltak semmit, azon kívül, hogy a saját szavazóikat is átvágták. Most, hogy egyre több ember ismeri fel Fletóék "képességeit" a saját bőrén, meg fognak bukni. OV. és Áder döntési helyzetbe kerül, nem kell hozzá sok fantázia, hogy mint minden ember Áder is sikerekre vágyik. Egy elkerülő gyors megépítésésével ez a siker mannaként hull az ölébe, nem fogja ezt a ziccert kihagyni!”
 • 110. zolika 2008. szeptember 21. 11:19
  „pan.cser!
  Ha olyan jo és okos emberek a te Vikikéd és Áderod akkor miért nincsenek déntési helyzetben?A hülye és ehhez hasonlo megjegyzéseid pedig minösitenek!!!”
 • 109. pan.cser 2008. szeptember 21. 08:21
  „"Tudorka"! Muszáj szólnom mert Fletó propagandistájává szegődtél! Figyelj csak: Sem OV. sem Áder nincsen döntési helyzetben, több mint 6 éve. Érted ugye ha nem vagy hülye! Ha nem érted akkor egy szép idézet imádott Fletódtól, aki bár elmebeteg de azért miniszterelnök, mondta volt Öszödön. "Nem csináltunk semmit"! Illetve csináltak "Dugdostuk a papírokat, nehogy kiderüljön mire készülünk"! Akinek esze van mindent megért!”
 • 108. azaz 2008. szeptember 20. 21:43
  „miért pont fletó?

  ezt adják nektek be agymosásnak?”
 • 107. Tudorka 2008. szeptember 20. 20:30
  „Putyilov!

  Igen itt elkerülő út lesz, csak az a kérdés mikor. Miért a Viktor impotens volt cselekedni nem tudott csak beszélni? Ezt a legkönnyebb. Mit tett a négy évben a csornai elkerülő útért ezt még egyszer kérdezem tőled. Ha van egy minimális intelligenciád, akkor tudod, hogy az azt mondta erre a kérdésre nem a helyes válasz.”
 • 106. Putyilov 2008. szeptember 20. 20:07
  „Tiltakozó!

  Kérdezd meg a környéken lakókat,mit jelent a rezervátum,nem az én szellemi szüleményem.
  Először is a közalkalmazottak és köztisztviselők számával van bajom.
  Másrészt nem a diplomásokkal,hanem a diplomás munkanélküliek számával van gond.
  Harmadrészt az észrevételeimet a témához tartozó országos fórumokon is jelzem(a közelükbe a magamfajta kisember nem kerülhet),csak a moderátorok érdekes módon mindig törlik,még ha finoman fogalmazok ,akkor is. De megfogalmaztattam mással is,akkor is törölték. Vajon miért?
  A laktanyával kapcsolatban pedig infokat kértem,amiket nem kaptam.


  Tudorka!
  Nem vagyunk balf@szok,de már Ferkó elődje megmondta,hogy márpedig itt elkerülő lesz,ha akarjuk,ha nem.
  A későbbi kormányzatnak meg úgy látszik,csak az az érdeke,hogy a nagy cégek autópályán költözhessenek Ukrajnába.”
 • 105. Tudorka 2008. szeptember 20. 19:41
  „Igen az elkerülő mindenki érdeke. Persze a hozzászólók többsége Gyurcsányt teszi ezért is felelőssé.
  Áder dr. hány éve képviseli Csornát a parlamentben. Akkor nem Ó képviselte, amikor a Viktor volt a király. Abban a négy évben mi történt az elkerülő út építésének ügyében?
  Ők persze angyalok, Ti meg balfaszok vagytok, ha úgy gondoljátok, hogy ebben az országban mindenért a Gyurcsány a hibás. Csornát már régen el kellett volna kerülni ennek a két főútnak.”
 • 104. Tiltakozó 2008. szeptember 20. 18:56
  „Igen kedves ko? Hallgatlak. Mit kellene tenni? És te vajon teszel? Én nem "pofázok", hanem kimentem az útra. Te vajon kint voltál? Hm..”
 • 103. laikus 2008. szeptember 20. 18:37
  „Tiltakozó!

  Bla-bla-bla...Ha egy országgyűlés elnöke ( ősfidesznyik ) 4 év alatt nem tudja elintézni, hogy ( legalább ) elkezdődjenek a munkálatok, akkor monnnyyyon le! Ugyanez igaz a másik oldalra is, detto...”
 • 102. egerke65 2008. szeptember 20. 17:30
  „Ez tényleg borzalmas! Mindenki csak a másikat piszkálja.De ez tényleg tűrhetetlen állapot. Én tudom mert itt lakom. Valaki tényleg tehetne már valamit.Miattam minden nap lezárhatnák!”
 • 101. 621 2008. szeptember 20. 15:47
  „Nem olvastam el a hozzászólásokat, viszont - jelentem csak szgk-val - elég gyakran utazom Csornán keresztül Sopronba, ill. Szhelyre... Hát a soproni még csak hagyján, de a szhelyi út az maga a életveszély, és idegkimerülés....Igaz schengen után valamelyest csökkent a kamionok száma, de még mindig borzalmasan sok(schengen előtt tavasszal megszámoltam unalmamba(meg mérgembe) Szhelytől Répcelakig - 125 kamiont számoltam velem szembe, úgy hogy én is jöttem rendesen (természetesen 90-el)....
  Tényleg kellene valamit tenni... bár ezt a lezárósdit fenntartással fogadom, igaz nem is én nem tudok átmenni a kamionok miatt az úton...”
 • 100. K.O. 2008. szeptember 20. 14:55
  „Tiltakozó! TE K..va okos vagy . Akár a˝Honatyák˝ közé is beülhetnél.Duma, megmagyarázás,az van.Ezért tart itt az Ország,tettek kellenek.Pofázásból ,kioktatásból nem lesz elkerülő Csornán .Nem egymást kell fikázni ,hanem igen is cselekedni!”
 • 99. Tiltakozó 2008. szeptember 20. 14:37
  „szakee!

  Neked is azt javaslom, mint alább a többieknek: csak akkor kritizálj valakit, ha meg vagy győződve az igazadról! Te nem győződtél meg róla, hiszen ha ott lettél volna az útügyben tartott lakossági fórumon, akkor tudnán, hogy Áder mit tett az elkerülőért. Újra (és utoljára) csak röviden: az ő szorgalmazására 2002-ben már engedélyes szakaszba ért az út ügye. Csakhogy 2002. óta ő is ellenzéki képviselő, és mást nem tud tenni az ügyben, mint benyújtani a költségvetéshez a módosító javaslatait (amit minden évben meg is tesz), illetve írásban kérdezi az illetékes minisztériumokat. Polgármester úr tájékoztatott minket szerdán, a Művházban, hogy egy márciusban a közlekedési tárcának írt levelére (amelyeket több is megelőzött) gyorsultak fel az események... Erről ennyit. A "le kell zárni a várost egy napra" típusú hozzászólásokra polgármester úr azt kérdezte a fórumon, hogy vajon hányan lennének ott. A fórumon 40-50-en voltak... Tessék szakee. Zárd le a várost!

  Putyilov!

  Ha valami bajod van a közalkalmazottakkal, azt talán otthon beszéld meg... Ha valami bajod van a diplomásokkal, keresd meg Hiller miniszter urat. Ha valami bajod van Áderrel, keresd meg őt. Neked mindig bajod van valakivel, vagy valakikkel. Kritizálni, odavágni, az megy. Ott lenni, az nem megy.

  Mit jelent az, hogy rezervátum?

  A laktanyáról nem kell beszélni: menj oda, és nézd meg, hogy hány cég van ott, és hány embert foglalkoztatnak. Hogy milyen pletykákat hall az ember, talán kellene, hogy érdekeljen, hiszen te magad is pletykának minősítetted. Én is hallok pletykákat rólad, mégsem foglalkozom velük, mert tudom, hogy pletykák. A tények érdekelnek, nem a bulvár...”
 • 98. egerke65 2008. szeptember 20. 14:35
  „Végig olvastam az egészet.Csak annyit tudok irni EZ BORZALMAS!!!!!”
117 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatvannégymillió forint lenne a költözés ára

Csorna - Hatvannégymillió forintba kerülne, hogy a csornai idősek otthonát új helyre, a Laky Döme… Tovább olvasom