Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Végéhez közeledik a páli templom felújítása

Végéhez közeledik a páli templom teljes felújítása, már csak a szentély kupolarésze van hátra. A rekonstrukció négy évvel ezelőtt kezdődött és összesen 34 millió forintba került.

Megvalósulni látszik a páliak régi álma: az 1642-ben épült, Nagyboldogasszonynak szentelt templomuk nemsokára ismét régi fényében, felújítva fogadja a híveket. A rekonstrukció négy évvel ezelőtt kezdődött, összesen 34 millió forintba került, aminek nagy részét pályázaton nyerték.

Először kívül, majd belül is felújították a páli templomot a helyi önkormányzat és az egyházközség összefogásával. Már csak a szentély kupolarészének freskói maradtak hátra, restaurálásukhoz tavaly állami pályázaton nyertek 1,8 millió forintot. Ehhez saját forrásból tettek hozzá még 2,2 milliót, így a héten a mesterek megkezdhették a munkát. Az elképzelések szerint május végére végeznek a falfestményekkel, az ünnepélyes átadást pedig június 20-ra tervezik.


Póczik András, a község polgármestere a Kisalföldnek elmondta: a templom teljes felújítása 34 millió forintba került, ami állami pályázatokból, külföldi támogatásból jött össze, de az egyházmegye és természetesen az önkormányzat is segített, illetve a helybeliek adományai is sokat jelentettek. A freskók felújításának idején a kultúrházban tartják a szentmiséket, amihez az évek alatt hozzászoktak a páliak, hiszen nem először történik ez így.
Az önkormányzat következő beruházása a polgármesteri hivatal felújítása lesz, ami az előzetes számítások szerint hatmillió forintba kerül.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A földszigetiek ragaszkodnak falujukhoz

Az egykori hercegi birtokon, a csornai határban alakult ki a tizenkilencedik század végén a… Tovább olvasom