Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Vége a nagyberuházásoknak

Egyed októberben megválasztott polgármestere elismeréssel szólt elődei tevékenységéről. Vadosné Varga Katalin szerint a látványos nagyberuházások már befejeződtek a faluban.
illusztráció
Egyed új elöljárója, Vadosné Varga Katalin három vetélytársát előzte meg az októberi választáson. A falu vezetője 1994 óta vesz részt az önkormányzati munkában képviselőként, de volt már alpolgármester is. Most – az összeférhetetlenség miatt – iskolaigazgatói tisztéről lemondott, azonban a pedagógusi pályát nem hagyta el, jelenleg is tanít a helyi általános iskolában. Azt mondja, hogy sokan biztatták a falubeliek közül, ezért vállalta a polgármester-jelöltséget.

Elismeri elődei munkáját

Vadosné Varga Katalin nem fellengzős ígéretekkel foglalta el Egyeden az elöljárói széket. Szerényen, lelkiismeretesen, szép szóval kíván tevékenykedni a településen élők érdekében, miközben nem kritizálja, hanem elismeri elődei munkáját.
– Az előző polgármesternek, Takácsné dr. Tömő Katalinnak köszönettel tartozik a falu. Ezt mindnyájunk nevében mondhatom – jegyezte meg Vadosné –, de úgy gondolom, hogy a korábbi vezetőnek, Lőrincz Imrének is, mert ők elindítottak egy folyamatot ebben a faluban. Az általuk megkezdett úton szeretnék haladni, mert mindegyiküket nagyon tisztelem. Lőrincz Imre polgármestersége alatt telefonhoz jutottak az egyediek és elkezdődött a csatornázás. Takácsné dr. Tömő Katalin idején megtörtént a gázberuházás, befejeződött a csatornázás.

Még nincs kábeltévé

Ám ha látványos munkák nem is lesznek, fontos tennivalók akadnak. Például nincs kábeltelevízió a faluban, s mivel a községben élők többnyire mezőgazdasági tevékenységet folytatnak, ezért pályázati pénzből egy állatátvevő helyet szeretnének kialakítani.

Érezzék jól magukat

Egyeden az óvoda és az általános iskola alsó tagozata működik, ahol a helybeli és a rábacsanaki gyerekek tanulnak. A felsősök pedig Rábacsanakra járnak. A két önkormányzat társulási szerződést kötött az intézmények fenntartására, ám a gyereklétszám – miként másutt – Egyeden is erősen csökken. Ezért a polgármester szerint érdemes lenne nagyobb társulást létrehozni. Különben a község általános iskolája tavaly költözött új helyére.
– Akkor lennék nyugodt a ciklus végén, ha az utakat sikerülne rendbe tenni és az intézményeink is megmaradhatnának. Legalább az maradjon meg, ami megvan. Szeretném, ha az emberek jól éreznék magukat, ezért a terveim között szerepel a nyugdíjasklub és az ifjúsági klub létrehozása is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kokó Csornán

A kétszeres világ- és Európa-bajnok, olimpiai aranyérmes, profi világ- és Európa-bajnok Kovács… Tovább olvasom