Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Vásárosfalui nyárbúcsúztató

Pénteken és szombaton tartják a már hagyományos rock- és kulturális fesztivált Vásárosfaluban. A helyi önkormányzat és a Vásárosfalui Hagyományőrző Ifjúsági Társulás (VHIT) immár hatodik alkalommal rendezi meg a falunappal összekötött rendezvényt.
Az ifjúsági társulás pályázatai, az önkormányzat és egy kis részben szponzorok állnak e rendezvény mögött.
A részletekről Tompa Krisztián önkormányzati képviselő, valamint Szabó László zenekarvezető beszélt a Kisalföldnek.

– A közvélekedéssel ellentétben rendezvényünk nem csak a rockzenéről szól – kezdte Tompa Krisztián. – A rockzene természetesen nagy vonzerő, de mivel ez egy összetett kulturális összejövetel is, az előbbivel megteremtjük a hangulatot a rendezvény második napján tartandó hagyományőrző bemutatókra.

Szabó László, az egyik itt fellépő amatőregyüttes vezetője elmondta: a péntek délután négy órakor kezdődő koncertsorozaton amatőrbandákon kívül néhány nevesebb magyar nu-metal zenekar is részt vesz.
A rendezvényen a szervezők szerint a horvát és magyar néptánccsoportokon kívül bemutatkoznak különféle népi mesterségek, szalmafonók, fafaragók és bőrdíszművesek is. Ám a látogató válogathat a hőlégballon-, paintball- és a könnyedebb „kocsmasportok" közül is. A szombati rendezvények reggel kilenckor zenés ébresztővel kezdődnek, majd ökumenikus istentisztelettel és ebéd után a kulturális programokkal folytatódnak. Este bál és tűzijáték zárja a napot.

A szervezők reményei szerint az itt megjelent fiatalok jelentős része több napra marad Vásárosfaluban. Ennek érdekében sátorozási lehetőséget biztosítanak az érdeklődőknek. A rendezvények helye a faluház és a mögötte lévő sportpálya lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fagyökérnek nézte a világháborús aknát

Világháborús aknát találtak Rábaszentmihályon, amikor a szennyvízcsatornát vezették a faluban. A… Tovább olvasom