Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Vásárosfalu élenjár a hagyományőrzésben

A közösségépítésre helyezik a hangsúlyt a dél-rábaközi Vásárosfaluban. Hagyományőrző programjaik – disznóölés, bilickézés – mellé közösségi tereiket fejlesztik ebben az évben is. Társalgóhelyet, kerékpáros-pihenőt és járdaépítést terveznek 2012-re.
– Településünk a közösségi rendezvények szempontjából a Dél-Rábaköz egyik legdinamikusabb községe lett napjainkra – fogalmazott Vásárosfalu polgármestere. Falujának dicsérete talán nem alaptalan, hiszen az alig kétszáz lelkes község élenjár a hagyományőrző programok szervezésében.

Molnár Sándor: Közösségi tereinket fejlesztjük.
Molnár Sándor: Közösségi tereinket fejlesztjük.

– Idén már lezajlott a hagyományos disznóölés, húsvétkor egy régi népi játékkal, a bilickézéssel folytatjuk a rendezvények sorát, amelyre nemcsak helyi, hanem vendégcsapatokat is várunk – mondta a polgármester. Utóbbi rendezvényükön tavaly már 100–150 fiatal vett részt. Áprilisban tavaszköszöntő fesztivált tartanak, augusztusban pedig a rock barátait várják a több mint tízéves múltra visszatekintő Vé-feszten.

– Nem csak a helyieket megszólító programjaink – a Vé-fesztre például több száz fiatal érkezik szerte az országból – mellett olyan közösségi tereket tervezünk, amelyek méltó környezetet biztosítanak e rendezvényeknek – mondta Molnár Sándor. Várhatóan tavasszal befejezik a kerékpáros-pihenőt és bővítik a már kialakított közösségi teret is. Ide a már felépített konyha mellé egy társalgóteret építenek. – Ha költségvetésünk engedi, az evangélikus imaház és a rábakecöli út között felújítjuk a járdát is – beszélt ez évi terveiről Vásárosfalu polgármestere. Tavalyi beruházásaik többletmunkát hoztak a községbe a felújított templomtér rendben tartásával.

– A közösségteremtést nem csak helyben gondoljuk, tavaly nálunk, idén testvértelepülésünkön ápoljuk határon túli kapcsolatainkat, egy erdélyi, székelyvajai látogatás révén – mondta Molnár Sándor. Ehhez kapcsolódóan a testvérközség gyermekei egy hétig nyaralhatnak Vásárosfaluban nyáron.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén nem lesz építményadó

Az önkormányzat képviselő-testülete februári ülésén a Jobbik képviselője, Csákány Annamária… Tovább olvasom