Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Vasárnapi fotózásból könnyű testi sértés Barbacson? - fotó

Az állatvédő szerint a barbacsi polgármester lábszárára vágta autója ajtaját. A polgármester más véleményen van, nyilatkozatával megvárja a vizsgálatok végét.
Egy vasárnapi fotózásból könnyű testi sértéssel járó feljelentés kerekedett. Az állatvédő szerint a barbacsi polgármester lábszárára vágta autója ajtaját. A polgármester más véleményen van, nyilatkozatával megvárja a vizsgálatok végét.

– Vasárnap délelőtt a mosonmagyaróvári Menedék Alapítvány vezetőjének megbízásából ültünk férjemmel autóba, hogy egy csornai kutyust fotózzunk – mondta a barbacsi Binggeli Éva. Barbacs határában, a települést jelző táblától néhány méterre jelzőmellényes férfiakra lett figyelmes, akik az út szélén, puskával a vállukon álldogáltak, miközben a közelben lövések is dördültek.

– Civil állatvédő lévén azonnal megálltunk az autóval és a fényképezőgépemet előkapva szerettem volna képeket készíteni a vadászatról – mondta. Ekkor azonban a vadászatot vezető barbacsi polgármester lépett az autóhoz, aki – Binggeli Éva szerint – keresetlen szavak kíséretében megpróbálta kitépni a kezéből a kamerát.

Binggeli Éva: Az út menti vadászatot szerettem volna fotózni.
Binggeli Éva: Az út menti vadászatot szerettem volna fotózni.


– Miután ezt nem tudta megtenni, szerettem volna kiszállni az autóból, ám az ajtót a polgármester többször a lábszáramhoz vágta – folytatta. A barbacsi állatvédő ezt követően kihívta a rendőröket, akik jegyzőkönyvet vettek fel tőle és a vadászoktól, valamint a polgármestertől is.

– Később a lábszáramon keletkezett sérülésekről látleletet vetettem. Kiderült, hogy nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülésről van szó – tette hozzá. Binggeli Éva kijelentette, a rendőröknél feljelentést is tett.

– A helyi polgármesterrel sosem volt problémám ez idáig, a falun átmenő kamionforgalom ügyében is többször dolgoztunk együtt – mondta. Kiemelte, civil állatvédőként sem került vitába eddig senkivel.

A Kisalföld természetesen megkereste a barbacsi polgármestert is, ám Giczi András a vizsgálatok és a bírósági eljárás befejezte előtt nem kívánta kommentálni az esetet.


Vizsgálódnak

– Binggeli Éva könnyű testi sértés és becsületsértés miatt tett magánindítványát a Csornai Rendőrkapitányság a Győri Járásbíróságnak küldte meg. A bejelentő által kifogásolt, a vadászati szabályok betartásával összefüggő kérdéskör vizsgálatára az ügy iratait továbbítottuk a megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatóság vadászati és halászati osztályára – tájékoztatta lapunkat Kocsis Tünde rendőr alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A kormányhivatali vizsgálatról Dunst Eszter szóvivő elmondta: megkezdődött, de részletekről egyelőre nem tud beszámolni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldi karrier helyett vidéki gyógyítás

Tovább olvasom