Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Városszépítők: harangláb és emlékkönyv

A kapuvári városszépítők legutóbb helytörténeti kiadványok megjelentetésénél bábáskodtak. Most emlékhelyet terveznek a Kis-Rába menti vízimalmoknak és haranglábat is állítanak.
A Kapuvári Városszépítő Egyesület folyamatosan hozzájárul a város arculatának formálásához. Legutóbb taggyűlésükön vették sorra eredményeiket. Boross János, a kapuvári civil szervezet elnöke hangsúlyozta: a város működését, arculatának kialakítását, múltjának és jelenének megörökítését a gazdasági szereplőkön kívül a civil szervezetek is nagymértékben befolyásolják. Pk javaslataikkal, a rájuk bízott feladatok lebonyolításával és szervezésével segítik az önkormányzatot. A feladatokhoz az anyagi támogatás jelentős részét is megkapják a várostól. Ezt aztán kiegészítik a támogatók felajánlásaival, illetve a tagdíjakból befolyt összegekkel. Munkájukról legutóbbi taggyűlésükön Németh Csóka Gábor alpolgármester is elismerően szólt.

Szép ház, szép környezet

A városszépítők az Országzászló-emlékmű felállításából is kivették a részüket
Közelmúltbeli tevékenységükről Boross János elmondta, hogy támogatták Pölöskei Sándor A hősök emlékére című könyvének kiadását, mely az I. világháborúban elesett kapuváriaknak állít emléket. Elkészítették a Kapuvár múltját és jelenét bemutató fotókiállítást, melynek anyagát szeretnék könyv formában is megjelentetni, valamint állandó kiállításként elhelyezni a városban.
Terveik között szerepel a báró Berg-féle vízi erőműnél a Kis-Rába menti malmok történetét bemutató tabló elhelyezése, ám ott előbb a környezetet kell rendezni. A Kis-Rába partjának e része így üde színfolt lehet. Idén is meghirdették a „Szép ház, szép környezet" mozgalmat is. Augusztusban képviseltetik magukat Debrecenben a Város és Faluvédő Egyesületek Országos Konferenciáján.
A helyi egyházközség felajánlotta a városnak, hogy állítson fel egy haranglábat a Sarlós Boldogasszony-templomból levett harangnak. A polgármester a munkálatok szervezésére és lebonyolítására a városszépítőket kérte fel, akik a harangláb környékén emlékhelyet is kialakítanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szakmai fejlődés a cél

Augusztus elsején lépett hivatalba a csornai Arany János Általános Iskola és Speciális Szakiskola új… Tovább olvasom